Watch Medier

Nordisk Film overtager dansk spilfirma for trecifret millionbeløb

Igennem spilenheden Nordisk Games tager Egmont-koncernen endnu en bid af spilmarkedet med opkøbet af de resterende aktier i den danske spiludvikler Flashbulb Games.

Direktør i Nordisk Games Mikkel Weider glæder sig over, at Flashbulb Games har valgt at sælge til Nordisk Games. | Foto: Gyrithe Lemche / Nordisk Games

Med en investering på 16,5 mio. kr. i en 43-procents andel i Flashbulb Games for fem år siden dyppede Nordisk Film sin første tå i gamingmarkedet. I 2021 har spilafdelingen Nordisk Games kastet et trecifret millionbeløb efter de resterende 57 pct. og overtaget selskabet helt. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Prisen for opkøbet, som business-mediet Finans vurderer til at være over 200 mio. kr., vidner både om det dansk funderede spilselskabs vækst, men også om gamings voksende vigtighed i Nordisk Films overordnede strategi.

"Da vi begyndte at opbygge en portefølje af computerspilselskaber for snart fem år siden, var Flashbulb Games det første selskab, vi investerede i. Det har været fantastisk at være med på deres rejse, hvor de har udviklet en række stærke og spændende spilprojekter," siger Mikkel Weider, direktør i Nordisk Games i meddelelsen.

"Deres spil er originale, sjove, engagerende og altid af høj kvalitet, og de har en meget engageret brugerbase, hvilket har resulteret i en rigtig fin forretning. Vi er meget glade for, at de nu har valgt at sælge hele selskabet til os, og vi ser frem til den videre fælles vækstrejse," siger han videre.

Opkøb for over 1,5 millard kroner

Ifølge Finans er betalingen delt op i to dele, hvor det endelige beløb er knyttet op på, hvordan Flashbulb klarer sig det kommende år. Spilselskabet lancerer et nyt spil med navnet "Rubber Bandits" 2. december til de store konsoller Playstation og Xbox samt computerspilplatformen Steam.

Det er første gang i tre år, at Nordisk Films gamingdivision køber ind på danske breddegrader. Hidtil har koncernens opkøbsfokus primært været rettet mod udenlandske selskaber, senest med overtagelsen af ejermajoriteten i svenske Star Stable Online i begyndelsen af november. Samlet har Nordisk Games investeret for mere end 1,5 mia. kr. i hel- og delejerskaber for at opbygge og udbygge indholdsporteføljen med spil.

Nordisk Film, der er en del af Egmont-koncernen, havde i 2020 en omsætning på 2,7 mia. kr.

Nordisk Film har smidt 1,5 mia. kr. i gaming på fire år med nyt aktieopkøb 

Nordisk Film sælger andel af spilvirksomhed 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs