Watch Medier

Nrep køber halvdelen af omstridt boligområde – "fortjener en chance mere"

Nrep overtager i 2023 et trecifret antal nyrenoverede boliger i københavnske Mjølnerparken fra Bo-Vita. Ejendomsinvestoren vil ifølge udviklingschef Jens Kramer Mikkelsen være med til at gøre op med "utryghed, kriminalitet og sociale problemer."

Ejendomsselskabet Nrep overtager fra 2023 to karréer i Mjølnerparken og skal fremover stå for udlejning af de nyrenoverede boliger. Manøvren skal sikre en mere blandet beboersammensætning. | Foto: Aleksander Klug/Aleksander Klug // Ekstra Bladet

Boligområdet Mjølnerparken i København har gennem mange år kæmpet med et blakket omdømme.Det skal der laves om på nu. Boligselskabet Bo-Vita sælger 260 lejligheder – det svarer til to af fire boligkarréer – til ejendomsselskabet Nrep. Det forklarer formand for Bo-Vita Jan Hyttel.

"Det er ikke noget, vi bestemmer. Det gør Folketinget. Vi kunne have revet nogle af boligerne ned. Men det ville være en dårlig idé, synes vi. Derfor frasælger vi dem, for det er gode boliger - især når de er blevet renoveret, som vi nu går i gang med."

Drastiske ændringer på vej

Det er regeringens ghettolov, nu kaldet loven om parallelsamfund. der er baggrunden for salget, der sker med virkning fra 2023.

Siden 2010 har Mjølnerparken været på regeringens liste over parallelsamfund. Det betyder, at området nu er blevet et såkaldt omdannelsesområde, hvor der skal ske drastiske ændringer for at skabe en mere blandet sammensætning af beboerne. Andelen af almene boliger skal således nedbringes til 40 procent.

Fortjenesten fra salget går blandt andet til at sikre flyttehjælp og genhusning af lejerne. Enten i andre boligafdelinger eller i Mjølnerparken.

"Der bliver et provenu, som vi blandt andet kan bruge til at give lejerne en ordentlig flyttehjælp og til at skaffe nye boliger andre steder i eller uden for København. Der er ikke nogen, der bliver tvunget væk fra Mjølnerparken. Over tid får alle mulighed for at vende tilbage, hvis det er det, de vil," siger Jan Hyttel.

Boligerne vil fortsat blive lejet ud, når Nrep i 2023 overtager dem.

Nrep vil sikre "ny start" for plaget bydel

For køberen er målet at skabe en "tryg, åben og attraktiv bydel", hvor også folk med almindelige indkomster kan være med. Det siger udviklingschef i Nrep og tidligere overborgmester i København Jens Kramer Mikkelsen.

"Når vi overtager de nyrenoverede lejligheder i 2023, er det vores ambition at tilbyde boliger af høj standard med nyt køkken, bad og altan - og med en husleje, som netop er til at betale for almindelige indkomster," siger han.

Den tidligere politiker ser omdannelsen af området som muligheden for en "ny start".

"Mjølnerparken har mange kvaliteter, men har alligevel haft det svært i mange år. Utryghed, kriminalitet og sociale problemer. Men Mjølnerparken fortjener en chance mere. Det vil vi være med til," siger han.

Industriens Pension er medinvestor i projektet.

Også andre boligselskaber er blevet ramt af kravet om forandringer, når et boligområde har været fem år på listen over parallelsamfund. Det gælder eksempelvis Gellerupparken i Aarhus. Her valgte man at rive boligblokke ned og sælge jorden til blandt andet et pensionsselskab og ejendomsudviklere.

Nrep køber små 600 boliger

Staten sælger stor udviklingsgrund i København til Novo Holdings-konsortium 

Mere fra Watch Medier

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er blevet dømt til at betale 231 mio. kr. i erstatning. Fire bestyrelsesmedlemmer er frifundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs