Watch Medier

Kapitalfond sælger producent af slagteriudstyr i milliardhandel

Virksomheden Frontmatec, der producerer slagteriudstyr, får nye ejere. Kapitalfonden Axcel har solgt selskabet efter seks års ejerskab og en række opkøb. Salgsprisen er ifølge Børsen tæt på 5 mia. kr.

Foto: Frontmatec / PR

Efter seks år får producenten af slagteriudstyr Frontmatec nye ejere som led i en milliardhandel.

Således sælger kapitalfonden Axcel selskabet til konkurrenten Bettcher Industries, der ejes af den amerikanske kapitalfond KKR, for knap 5 mia. kr. ifølge Børsens oplysninger.

“Vi har haft en helt klar vision om, hvad vi ville med Frontmatec, siden vi startede med dem i 2016, og nu er vi i mål. Det er selvfølgelig dejligt, og jeg er glad og stolt af, at vi har skabt en markedsleder,” siger Christoffer Müller, partner i Axcel, til mediet.

Axcel har tidligere forsøgt at sælge selskabet i 2019 - dog uden held.

I en pressemeddelelse takker Frontmatecs adm. direktør, Allan Kristensen, sine nu tidligere ejere.

”Jeg vil gerne takke Axcel-teamet, som har været med til at udvikle Frontmatec til den førende leverandør, vi er i dag, og ikke mindst alle vores medarbejdere for deres enorme indsats. Vi ser frem til at fortsat at udvikle og vækste Frontmatec sammen med Bettcher og KKR,” siger direktøren.

Den Kolding-baserede producent af slagteriudstyr agerer på globalt plan og blev skabt i sin nuværende form, da kapitalfonden Axcel betalte omkring 1 mia. kr. for selskabet og fire konkurrenter og slog dem sammen i 2016.

Året efter købte Axcel også britiske Accles & Shelvoke, som blev fusioneret ind i selskabet. Derudover har Frontematec i de seneste år købt kinesiske firma Jining Xinglong Food Machinery Manufacturing, den spanske robotvirksomhed Aira, og i begyndelsen af 2019 købte koncernen den spanske udstyrsproducent Intecal.

Frontmatec har over 1300 ansatte og produktionsfaciliteter i Danmark, Rumænien, Canada, Kina, Storbritannien og Tyskland.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs