Watch Medier

10 jyske logistikejendomme solgt for halvanden milliard

En hel stribe ejendomme langs motorvej E45 skifter ejer, når de kommer på amerikanske hænder. Årets største logistikhandel, siger rådgiver.

Foto: PR

En portefølje på i alt 10 logistik- og produktionsejendomme i det østlige Jylland får ny ejer. Porteføljen strækker sig fra Hjørring til Tinglev, men centrerer sig om moderne logistikejendomme primært omkring Aarhus, Horsens og Fredericia og med et samlet areal på 182.700 kvm, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ejendommene, benævnt Danlog-porteføljen, er forvaltet af Pareto Securities og sælges til amerikanske Starwood Capital for en pris af ”over 1,5 mia. kr.,” fremgår det.

”Bygningerne er karakteriserede ved logistisk stærke beliggenheder, og porteføljesammensætningen er en af de mest attraktive på det danske marked. Der er ikke mange af den type af logistikprodukter på det danske marked, og de kommer ikke særlig ofte til salg,” udtaler Daniel Marthendal, senior director, Capital Markets, CBRE, som har været sælgers mægler og kommercielle rådgiver på transaktionen.

Ifølge Frederik Kock fra Pareto Securities, der har opbygget og efterfølgende været ansvarlig for Danlog-porteføljen, har strategien været at etablere ”en signifikant portefølje af moderne logistikejendomme med solide lejere og lange lejeaftaler.”

”Vi er meget tilfredse med, at transaktionen med Starwood er faldet på plads. Den understreger den fortsatte efterspørgsel på danske logistikaktiver i det nuværende ejendomsmarked. Vi er lykkedes med hurtigt at eksekvere vores strategi om at opbygge en portefølje med kritisk masse, som nu har udmøntet sig i en tilfredsstillende rejse for vores investorer. Derudover placerer transaktionen sig som den største danske logistiktransaktion i indeværende år og blandt de absolut største nogensinde i Danmark,” udtaler Frederik Kock, kapitalpartner og ansvarlig for Pareto Securities’ danske aktiviteter.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs