Watch Medier

Prominente erhvervsprofiler køber dansk fodboldklub

Povl Davidsen, der er formand for Davidsens Tømmerhandel, har sammen med ejerne af stålgrossisten Euro-Steel købt fodboldklubben Sønderjyske af de nu tidligere amerikanske ejere.

Sønderjyske har siden opkøbet fra den amerikanske familie oplevet en stor nedtur, der kulminerede med en nedrykning fra Superligaen i seneste sæson. Nu er klubben tilbage på lokale hænder. | Foto: Claus Bonnerup

Fodboldklubben Sønderjyske, der i seneste sæson rykkede ned fra Superligaen, er kommet på danske hænder igen, efter at en kreds af lokale investorer har købt klubben af den amerikanske Platek-familie.

De nye ejere er erhvervsmanden Povl Davidsen, der er formand og hovedaktionær i fodboldklubbens mangeårige sponsor Davidsens Tømmerhandel, og ejerne af stålgrossisten Euro-Steel i Hedensted, Morten Kristoffer Larsen og sønnen Markus Kristoffer Larsen.

Det oplyses ikke, hvor stor en andel af ejerskabet de hver især besidder.

Under det amerikanske ejerskab oplevede Sønderjyske en sportslig nedtur. Derfor er klubben for første gang siden 2007/08-sæsonen at finde i landets næstbedste fodboldrække.

Sammenhold og ydmyghed

Med ejerskiftet skal der findes tilbage til de dyder, der sikrede Sønderjyske kontinuerlig fremgang på og uden for fodboldbanen.

Sammenhold, ydmyghed, ansvarlighed og hårdt arbejde bliver således nøglen til succes, lyder det fra de nye ejere.

”De værdier har rødder langt ud i den sønderjyske muld og skal kunne føles i alt, lige fra hvad spillerne leverer på banen, over den måde vi vil investere på, til hvordan vores fans og sponsorer oplever klubben.”

”Sønderjyske er skabt ved at lægge lag på lag, og det vil vi fortsætte med, og de klassiske Sønderjyske-værdier vil blive prioriteret højt,” siger Markus Kristoffer Larsen.

Povl Davidsen supplerer:

”Vi har haft uforglemmelige oplevelser i Superligaen, pokalfinaler og i Europa, og vi har altid haft en stor tro på et fælles fodboldprojekt i Sønderjylland.”

”Det er vigtigt, at regionen har et fodboldhold, som spiller med på øverste hylde, og det er vigtigt, at vi står sammen om det, hvis det skal lykkes,” siger Davidsens Tømmerhandel-formanden.

De nye ejere skal bruge den kommende tid på at nedsætte en ny bestyrelse og direktion.

Sønderjyske har fået en god sæsonstart i 1. division med to sejre i to kampe og en målscore på 7-2.

Familieejet tømmerhandel fortsætter voldsom vækst med trecifret millionoverskud

Dansk byggemarkedskæde skærer flere produktgrupper fra i ny strategi

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs