Watch Medier

KK Wind klar til "øjeblikkelig skalering" efter opkøb af Vestas-enhed

Med overtagelsen af Vestas’ konverter-forretning og 600 ansatte har KK Wind Solutions mere end fordoblet medarbejderantallet på under fire år.

Foto: KK Wind Solutions

De erklærede vækstambitioner er enorme hos KK Wind Solutions. Da Mauricio Quintana sidste år overtog direktørstolen hos den danske leverandør af konvertere og kontrolsystemer, var det med en nylanceret strategi om at femdoble omsætningen frem mod 2030. Et mål, der onsdag blev taget et gedigent skridt henimod med købet af Vestas’ afdeling på netop det område.

Med købet overtager KK Wind Solutions mere end 600 nye medarbejdere fordelt på Vestas’ hidtidige konverterfabrikker i Kina, Indien samt i Hammel i Østjylland, hvor der tillige har været udvikling af nye produkter. Dermed vokser ikke kun toplinjen vildt; medarbejderantallet kommer umiddelbart over 2.000, når købet går igennem. Godt en fordobling på mindre end fire år.

”Opkøbet vil føre til øjeblikkelig skalering af vores drift og i betydelig grad udvide vores forretning. Ved at ekspandere produktionsaftrykket til Kina og styrke vores drift i Asien og Europa bliver vi i stand til bedre at servicere vores kunder globalt,” konstaterer Mauricio Quintana i en meddelelse.

”Opkøbet komplimenterer ligeledes vores nyligt etablerede Centre of Excellence for strømkonvertering i tyske Kempen. Vi er velpositioneret i forhold til at udvikle og levere vedvarende energiløsninger i verdensklasse til de førende vindmølleproducenter og ekspandere yderligere ind i nærliggende industrier såsom Power-to-X.”

Vestas er i forvejen en af KK Winds kunder, hvilket vil fortsætte efter opkøbet, hvor der som led i aftalen indgår en eksklusivitetsaftale med mølleproducenten om levering af konvertere og kontrolsystemer. Opkøbet forventes gennemført i 1. kvartal 2023 efter godkendelse af de relevante myndigheder.

Vestas lander underskud i andet kvartal

KK vil vokse til 15 milliarder med ny topchef

KK Wind køber op i Tyskland

KK opkøber endnu en succesforretning

KK Wind køber dansk succesforretning

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs