Erhvervsmægleren Colliers køber norsk-svensk modstykke

Landets største erhvervsmægler, Colliers, bliver markedsleder med et nyt opkøb. Det drejer sig om transaktionsrådgiveren Pangea Property Partners med arfdelinger i Oslo og Stockholm. Efter købet råder Colliers over 500 eksperter på ejendomsområdet.
Carsten Gørtz Petersen blev adm. direktør i Colliers sidste år, da forgængeren Peter Winther blev chef for de internationale kunder i Capital Markets. | Foto: PR / Colliers
Carsten Gørtz Petersen blev adm. direktør i Colliers sidste år, da forgængeren Peter Winther blev chef for de internationale kunder i Capital Markets. | Foto: PR / Colliers

Danmarks største erhvervsmægler Colliers overtager kontrollen med den nordiske transaktionsrådgiver Pangea Property Partners, der er til stede i Sverige og Norge, oplyser Colliers tirsdag.

Det sker ved et danne en ny nordisk organisation, hvor Pangea vil supplere Colliers’ nuværende organisation.

”Pangea blev grundlagt i 2009 og har ekspertise inden for capital markets advisory, debt advisory og project finance og opererer fra sine kontorer i Oslo og Stockholm. Med dannelsen af Colliers Nordic-regionen vil den kombinerede Capital Markets-aktivitet gøre Colliers til markedsleder i regionen med over 27 pct. af markedsaktiviteten,” skriver Colliers.

Nye navne

Efter opkøbet vil Pangeas svenske aktiviteter operere under Colliers’ brand, og Pangeas norske aktiviteter vil blive del af en nyetableret Colliers-ejet virksomhed i Norge, fremgår det.

”Når handlen er endeligt gennemført, vil Colliers’ aktiviteter i Norden bestå af over 550 eksperter, heraf 80 specialister er dedikeret til Capital Markets i Sverige, Norge, Finland og Danmark,” lyder det.

Colliers er ikke ubekendt med opkøb. Tilbage i 2018 overtag selskabet det hæderkronede Sadolin & Albæk, hvor den daværende ledelse blev sat i spidsen for Colliers.

Stolte og ydmyge

Adm. direktør for Colliers i Danmark Carsten Gørtz Petersen understreger især vigtigheden af, at Colliers nu kan dække de større kunders rådgivningsbehov med pannordiske rådgivningsteams:

”Førstepladsen i Norden har længe været en mulighed, som nu med opkøbet af Pangea og sammenlægningen med Colliers og vores i forvejen stærke markedsposition er en realitet. Det er vi stolte og ydmyge over, og vi glæder os til i et forstærket nordisk Colliers at kunne rådgive og understøtte vores kunder endnu bedre på tværs af de nordiske markeder,” udtaler han og udtrykker forventning om, at der ingen ændringer sker i selskabets danske organisation eller i relationerne til vores kunder.

Ny adm. direktør for Colliers i Norden bliver Pangeas stifter, Bård Bjølgerud:

“Pangea er vokset betydeligt siden etableringen gennem stærk vækst leveret i Norden og internationalt. I kombination med Colliers har vi et perfekt match med vores strategi og ambition om at blive den førende ejendomsrådgiver i Norden. Det var vigtigt for os, at vi samarbejder med en organisation, der deler vores forretningsfilosofi og kultur,” udtaler han.

Parterne røber ikke økonomiske deltaljer i forbindelse med handlen.

Colliers-chef vil udvikle forretningen i alle dele af landet

Kanonregnskab fra Colliers: ”Vi har taget markedsandele”

Ny Colliers-topchef: ”Peter ér Mr. Real Estate i Danmark – det vil vi gerne udbygge”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også