Medie: Revisorfirma køber rådgiverhus

Revisionsvirksomheden Beierholm overtager det hidtil partnerejede rådgiverhus Oaklins Danmark, der er specialiseret i virksomhedshandler.
"Corporate finance-rådgivning var et felt, vi manglede for at gøre paletten mere komplet," siger Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm | Foto: PR
"Corporate finance-rådgivning var et felt, vi manglede for at gøre paletten mere komplet," siger Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm | Foto: PR

Revisionsvirksomheden Beierholm overtager Oaklins i Danmark i en handel, der ventes gennemført den 1. oktober, skriver Børsen.

”Det er et opkøb, der passer naturligt ind for os. Vi har et mål om at kunne tilbyde en 360 graders-rådgivning til små og mellemstore virksomheder, og corporate finance-rådgivning var et felt, vi manglede for at gøre paletten mere komplet,” siger Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm, til avisen.

Oaklins, der er specialiseret i virksomhedshandler, har hidtil været partnerejet, men nu sælger partnerne samtlige aktier til Beierholm, siger Kim Harpøth Jespersen, der bliver ledende partner i det fremtidige setup.

Foruden at rådgive i virksomhedshandler udsender Oaklins løbende analyser og statistik på fusion- og opkøbsområdet.

Beierholm har ifølge sin hjemmeside knap 1500 ansatte på 34 kontorer rundt om i Danmark. Forretningen er bygget op omkring klassisk revision, og Beierholm er det revisionshus herhjemme med flest revisionskunder, ligesom opkøb af andre revisionsfirmaer også er en del af strategien.

Rådgivningsydelser udgør en mindre del af forretningen, der ifølge seneste regnskab havde en omsætning på knap 1,2 mia. kr. i 2020/21. Men ifølge strategien skal rådgivning fylde en fjerdedel af den samlede omsætning på 1,8 mia. kr. i 2026.

I sidste måned kastede Beierholm sig som det seneste revisionshus ind i markedet for juridiske ydelser.

Potentialet er en juridisk afdeling med 25-35 hoveder, lød det fra Søren V. Pedersen med sigte på en omsætning på op imod 50 mio. kr.

Advokater mærker tøven på M&A-markedet: ”Kan risikere at tage noget af toppen”

Oaklins: Rekordhøj dansk M&A-aktivitet i andet kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også