Watch Medier

Den tyske skat arbejder på at overtage Uniper og to andre gasselskaber

Statsligt ejerskab af Uniper, VNG og Securing Energy for Europe er det primære scenarie for de forhandlinger, som de nødlidende tyske gas- og energiselskaber har gang i med landets myndigheder. Uniper alene taber 100 mio. euro om dagen.

Foto: Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / AFP

Tyskland er i fremskredne forhandlinger om at overtage Uniper og to andre store gasimportører, skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med kendskab til sagerne.

Staten og befolkningen i Tyskland står over for en svær vinter, da landet er uhyre gasafhængigt - og særligt afhængigt af import af gas fra Rusland, der har lukket for hanerne.

Statsejerskab af Uniper, VNG og Securing Energy for Europe er det primære scenarie i forhandlingerne, oplyser kilderne til nyhedsbureauet.

Der mangler stadig detaljer i forhandlingerne, men kilderne mener at vide, at der muligvis kan landes en aftale allerede inden for de kommende dage.

På grund af den usikre udbudssituation er gaspriserne braget i vejret i år og ligger omtrent otte gange højere end normalt på denne tid af året.

Det lægger et massivt pres på importørerne, som i sagens natur rammes af høje omkostninger.

Eksempelvis Uniper har længe været under massivt pres, og lige for tiden taber selskabet omtrent 100 mio. euro om dagen, skriver Bloomberg News med henvisning til selskabets topchef, Klaus-Dieter Maubach.

Nu rammes de amerikanske forbrugere af regningen for USA’s gaseksport til Europa

Borgere ønsker at betale varmecheck tilbage

Minister opfordrer skeptiske energiselskaber til at arbejde hurtigere

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs