Watch Medier

Zealand Pharma skaffer 786 millioner ved salg af nye aktier

Der blev givet 5 pct. rabat, da det børsnoterede selskab Zealand Pharma tirsdag solgte 4.975.000 aktier i en rettet emission til professionelle investorer. Dermed skaffede biotekselskabet sig finansiering i godt og vel halvandet år frem.

Biotekselskabet Zealand Pharma har fået positive fase 3-data med sin lægemiddelkandidat glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom. | Foto: Zealand Pharma / PR

Zealand Pharma har tirsdag aften gennemført den rettede emission, som biotekkoncernen tidligere på dagen annoncerede.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

I alt har selskabet solgt 4.975.000 ordinære aktier og derigennem sikret sig et bruttoprovenu på cirka 786 mio. kr.

Aktierne er solgt til en pris på 158 kr. stykket, hvilket betyder, at der er blevet givet en rabat på 5,4 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs i 167 kr.

Zealand Pharma oplyste tidligere tirsdag, at det ville sælge cirka 4,5 mio. aktier til institutionelle- og professionelle investorer med henblik på at sikre biotekselskabet finansiering frem til og med andet kvartal 2024.

Beslutningen om kapitalforhøjelsen er truffet, efter at Zealand fredag annoncerede positive fase 3-data med sin lægemiddelkandidat glepaglutid til behandling af korttarmssyndrom, hvilket den dag løftede aktiekursen med 28,5 pct. fra 135,3 kr. til 173,8 kr. Mandag og tirsdag faldt aktien imidlertid lidt tilbage.

De nye aktier ventes at blive noteret og kunne handles på børsen i København fra den 10. oktober.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs