Watch Medier

Maersk forcerer endnu en hurdle på vejen ud af Rusland

Maersk har fået grønt lys af Erhvervsstyrelsen til at sælge de sidste rester af sin forretning i Rusland. Men der mangler stadig en køber.

Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix

Det danske rederikoncern Maersk arbejder fortsat på at vriste sig helt fri af sin russiske forretning.

Mens andelen af et stort havneselskab blev afhændet i sommer, mangler Maersk stadig at komme af med en række mindre investeringer, oplyser koncernen til Børsen.

”Vi arbejder fortsat på at frasælge to logistikfaciliteter samt fire slæbebåde i Rusland,” lyder det i et skriftlig svar til mediet.

Børsen skriver, at Erhvervsstyrelsen flere gange har spændt ben for Maersks bestræbelser på at forlade Rusland, fordi salgene var på kant med de omfattende EU-sanktioner mod landet.

Men nu har styrelsen og koncernen sammen fundet en løsning, som baner vejen for, at de sidste aktiviteter kan sælges. Næste skridt er så at finde købere.

Maersk oplyser til ShippingWatch, at der er tale om et kølelager i Skt. Petersborg og en såkaldt indlandsterminal i Novorossiysk.

De omtalte slæbebåde hører under datterrederiet Svitzer og bliver brugt på det statsejede Sakhalin II-projekt, som er en statsejet facilitet til eksport af naturgas i det østlige Rusland.

Maersk afslutter salg af ejerdel i russisk havneselskab

Maersk leder efter købere til de sidste rester af forretningen i Rusland

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs