Watch Medier

Shell køber dansk biogasselskab for tocifret milliardbeløb

Shell har købt det danske firma Natur Energy Biogas for over 14 mia. kr. Transaktionen ventes at kunne afsluttes i første kvartal i 2023.

Shell har på ny investeret i Danmark, efter energiselskabet sidste år solgte raffinaderiet i Fredericia. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliegiganten Shell køber det danske firma Nature Energy Biogas for 2 mia. dollar svarende til 14,3 mia. kr.

Nature Energy ejer og driver 14 biogasanlæg i industriel skala og har omkring 30 tilsvarende anlæg i pipeline i Europa og Nordamerika.

Shell køber det danske firma gennem Shell Petroleum. Købet er betinget af myndighedernes godkendelse, men transaktionen ventes at kunne afsluttes i første kvartal i 2023, fremgår det af en meddelelse fra Shell.

Nature Energy ejes i øjeblikket af et konsortium af institutionelle investorer, herunder Davidson Kempner Capital Management LP, Pioneer Point Partners og pensionskassen Sampension.

”Under det nye ejerskab af Shell vil vores team fortsætte med at forfølge sin unikke vision om at frigøre yderligere værdifulde ressourcer fra affaldsmaterialer, samtidig med at det tilbyder sikker og økonomisk bæredygtig energi til markedet og fremmer en cirkulær økonomi,” siger bestyrelsesformand Jesper Lok fra Nature Energy.

Nature Energi beskæftiger i dag 420 medarbejdere i Europa og Nordamerika, og firmaet vil blive drevet som et helejet datterselskab af Shell og initialt under det eksisterende navn.

Shell forlader Danmark om tre uger

Shell sælger dansk raffinaderi

Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs