Watch Medier

Dansk edtech-selskab solgt for stort trecifret millionbeløb

Dansk it-selskab, der leverer uddannelsessoftware til erhvervslivet, er blevet solgt til britisk køber og vil nu erobre nye markeder.

Foto: Colourbox

Danske Bookboon er blevet solgt for 500 mio. kr., hvilket ifølge selskabet selv gør det til den største handel for et edtech-selskab herhjemme, skriver Børsen.

Køberen er britiske The Access Group, som nu skal hjælpe det danske it-selskab med at erobre nye internationale markeder – på trods af at 99 pct. af det danske softwareselskabs omsætning allerede kommer fra udlandet.

“Når virksomheden skal skaleres til det næste niveau, så kan man typiske vælge mellem en kapitalfond, eller finde en strategisk partner, som matcher virksomheden godt, og vi valgte det sidste. Man sælger kun sin familievirksomhed én gang, og derfor skal det gøres ordentligt,” siger adm. direktør Kristian Buus Madsen fra Bookboon, som blev grundlagt i Tvis i 1988.

Selskabet står bag uddannelsessoftware til erhvervslivet og har virksomheder som Astrazeneca, Panasonic og H&M på kundelisten.

Shape Robotics sætter kurs mod hovedbørsen

Salget til international storspiller har sat fart under danske Wizkids’ udvikling

Mere fra Watch Medier

Udfordringerne tyngede Vestas i 2022

Den danske mølleproducent Vestas oplevede tilbagegang i salget i 2022 og forventer et lavere aktivitetsniveau i 2023, fremgår det af foreløbige regnskabstal. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs