Ny stor aktionær i FLSmidth: Stjernerne står rigtigt

Kapitalfonden Altor har netop opkøbt 2,3 pct. af FLSmidth og er nu nået op på en ejerandel på 7,2 pct. af den børsnoterede cement- og mineudstyrskoncern.
FLSmidth-hovedsædet i Valby. | Foto: Flsmidth/pr
FLSmidth-hovedsædet i Valby. | Foto: Flsmidth/pr
af marketwire

FLSmidths nye storaktionær, den svenske kapitalfond Altor, mener at have grebet en oplagt mulighed med købet af 1,3 millioner FLS-aktier for 390 mio. kr., skriver Børsen.

”Det er som om, at alle stjernerne står rigtigt,” siger Daniel Reimann, principal hos Altor til Børsen.

Han er glad for virksomheden, ser positive makroøkonomiske trends for FLSmidth og roser også ledelsen og den nye strategi.

”Lige nu er der simpelthen ikke nok minekapacitet til rådighed til at levere den mængde metal, der er brug for. Det vil kræve langt større kapacitet og mere effektive mineløsninger. Da FLSmidth er en af verdens førende aktører inden for mineudstyr, mener vi, at virksomheden er utrolig velpositioneret til at drage nytte af det investeringsbehov, der kommer,” siger Daniel Reimann.

Investeringsbanken Carnegie, der stod for Altors aktiekøb, meddelte torsdag morgen, at den har modtaget bindende bud på salg af godt 1,3 mio. aktier i FLSmidth for 300 kr. stykket til Altor. Transaktionen svarer til 2,3 pct. af aktiekapitalen i ingeniørkoncernen. 

Altor ejer herefter 7,2 pct. af aktierne i FLSmidth.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også