Watch Medier

William Demant Invest vil ikke ud med holdning til droppet GN-aktieudvidelse

Forslaget om at udstede nye aktier for at komme af med gæld blev trukket tilbage af GN’s bestyrelse aftenen før onsdagens generalforsamling, fordi for få aktionærer bakkede op.

Foto: Gn/pr

GN Store Nords største aktionær, William Demant Invest, vil ikke offentligt fortælle om sin holdning til den kapitaludvidelse på op til 7 mia. kr., som sent tirsdag blev droppet. 

Det blev den kort før, der skulle have været stemt om den på onsdagens generalforsamling i GN Store Nord.

Og heller ikke eventuelt alternative forslag, der kan komme senere, vil William Demant Invest give sin holdning til offentligt.

På generalforsamlingen onsdag blev en mindre aktieemission debatteret som en mulighed for at komme af med noget af den store gæld, som GN Store Nord har oparbejdet.

”William Demant Invest har ikke offentliggjort vores holdning til den tidligere foreslåede kapitaludvidelse, og det kommer vi heller ikke til at gøre med eventuelle nye forslag,” siger Niels Jacobsen, der er adm. direktør hos William Demant Invest, i en kommentar til Marketwire.

Forslaget om bemyndigelse til at gennemføre en kapitaludvidelse i form af en fortegningsemission blev droppet fra dagsordenen til generalforsamlingen, fordi forhåndsstemmer havde vist, at det ikke var muligt at opnå det nødvendige flertal på to tredjedele af stemmerne. Det er et krav, fordi der er tale om en vedtægtsændring.

Omvendt meldte ATP, der på nuværende tidspunkt sidder med 2,99 pct. af aktierne i GN, onsdag sin støtte til en fremtidig kapitaludvidelse.

William Demant Invest blev også nævnt fra talerstolen ved onsdagens generalforsamling af Dansk Aktionærforenings Søren Svendsen, som konkluderede, at der ikke er ”så meget great eller storslået over selskabet i dag”. 

Det gjorde han med henvisning til ”en række tvivlsomme transaktioner”, som bestyrelsen har sørget for.

”Tag kontakt til William Demant Invest. Den ved noget om høreapparater, og så ved den noget om business til forskel fra GN,” sagde han.

William Demant Invest købte i efteråret først fem pct. af aktiekapitalen i GN. Siden øgede investeringsselskabet sin ejerandel til ti pct.

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs