Watch Medier

Coop-topchef har solgt aktier i ejendomsselskab til Coop Invest

Det vækker undren hos både en professor og en lektor i selskabsret, at Coop Invest ikke fik lavet ekstern vurdering, da investeringsselskabet købte aktier af Coop-topchef, skriver Børsen.

Foto: Kim Frost

Coop Invest købte sidste år 21.242 aktier i britiske Melloventures, der ejer det danske ejendomsselskab Brikk, og 317 af aktierne var ejet af Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen, som solgte aktierne for omkring 100.000 kr., efter at han privat havde købt dem for samme beløb i december 2021, skriver Børsen.

Troels Michael Lilja, professor i selskabsret på Syddansk Universitet, og Therese Strand, lektor i selskabsret på CBS, peger begge på, at der burde være foretaget en ekstern vurdering af aktierne på købstidspunktet, så man var sikker på at handle på markedsvilkår og ikke for dyrt.

”Når det som i dette tilfælde handler om at købe en investering fra en af organisationens adm. direktører, er det ligegyldigt, hvor lavt beløbet er. På den måde vil man sikre, at prisen er korrekt og ikke er blevet påvirket af interesser. Det kan vi ikke udelukke, at den er blevet i dette tilfælde,” siger Therese Strand til Børsen.

Coop-formand Lasse Bolander skriver til avisen, at det var en forudsætning, at Kræn Østergaard Nielsen skulle frasælge sine aktier, hvis Coop Invest skulle investere i Melloventures, for at undgå en interessekonflikt.

“Da salget af Kræn Østergaard Nielsens ubetydelige aktiepost skete få måneder efter købet, var det vurderingen, at en ny ekstern værdisætning ikke gav mening. På den måde sikrede vi i øvrigt, at investeringen for Kræn Østergaard Nielsen hverken gav en gevinst eller et tab,” skriver formanden i en mail til Børsen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs