Norsk shippinggruppe køber gastankrederi i Danmark

Den norske shippingfamilie Eitzen øger sit sats på gastank med overtagelsen af det danske rederi B-Gas, der har base i Hellerup og driver en flåde på 13 gastankskibe.
Axel C. Eitzen og Eitzen Group køber det danske gasrederi B-Gas. | Foto: PR
Axel C. Eitzen og Eitzen Group køber det danske gasrederi B-Gas. | Foto: PR

Den norske Eitzen-familie udvider sin shippingforretning i Danmark med overtagelsen af rederiet B-Gas.

Det er det ligeledes norske Bergshaven Shipholding, der sælger det danske rederi og dets datterselskaber til Eitzen Group. Prisen oplyses ikke.

B-Gas har base i Hellerup og driver en flåde af LPG-skibe, der sejler med flydende petroleumgas. Her er 10 skibe ejet og drevet af rederiet selv, mens yderligere tre skibe er hentet ind på time-charters. 

”Opkøbet af B-Gas er endnu et stort skridt i Eitzens ambition om at blive en førende ejer og operatør af flydende gastankskibe, og vi er meget glade for, at vi nu har sikret os et stærkt fodfæste på markedet for kystsejlads af gas,” siger Axel C. Eitzen, formand for Eitzen Group, i en meddelelse om opkøbet.

Eitzen Group ejer i forvejen det danske kemikalierederi Christiania Shipping. Det hed tidligere Herning Shipping og blev opkøbt i 2018.

”Vi ser meget positivt på udsigterne for LPG- og petrokemisk virksomhed i Nordvesteuropa, og vi ser synergier mellem B-Gas og vores kemiske virksomhed Christiania Shipping, som opererer med skibe af samme størrelse i samme geografiske område,” siger Axel C. Eitzen.”

Med opkøbet bliver B-Gas en del af Eitzen Group, der ud over Christiania Shipping tæller designselskabet Høglund, Zen Oceans, som laver energibesparende teknologier til skibe, samt finansieringsselskabet E Capital.

Axel C. Eitzens søn Fridtjof C. Eitzen tog fra årsskiftet over som topchef for Christiania Shipping, der i dag er gruppens hovedforretning med en flåde på 19 kemikalietankskibe.

”Tankmarkedet har udviklet sig vældigt positivt i 2022, og det ser også meget lovende ud for 2023, men nu må vi se, hvad der sker. Der er altid mange faktorer i spil,” sagde Fridtjof C. Eitzen til ShippingWatch. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også