Superliga-rettigheder afgjort: TV 2 og Viaplay deler kampene

TV 2 og Viaplay Group har sammen sikret sig tv-rettighederne til den danske fodbold-superliga fra sommeren 2024 og seks år frem. 
De kommende år vil det være på TV 2 og Viaplay, at fodboldinteresserede kan følge den danske Superligaen. | Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
De kommende år vil det være på TV 2 og Viaplay, at fodboldinteresserede kan følge den danske Superligaen. | Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Efter flere måneders ventetid er budrunden på rettighederne til af vise Superligaen de kommende år endelig afgjort, meddeler parterne.

Fra sommeren 2024 og seks år frem har TV 2 og Viaplay Group sikret sig tv-rettighederne til at vise kampene i den bedste danske fodboldrække..

Siden 1998 har Viaplay Group haft rettighederne til Superligaen. Med den nye rettighedsaftale forlænger mediekoncernen dermed sin position på området, men skal altså nu dele sendetimerne med TV 2. 

”Dette er er en glædens dag for os på TV 2. 3F Superliga har længe stået øverst på vores ønskeliste, da rettighederne indeholder alt det, vi gerne vil stå for på TV 2. Det er dansk. Det er tæt på vores seere og brugere. Og det gør, at vi snart kommer endnu mere rundt i de store danske fællesskaber, der er omkring klubberne i 3F Superliga,” siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2, til mediet selv.

Ifølge TV 2 deler parterne rettighederne ligeligt, således at TV 2 i den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og i den anden spillerunde sender anden-, tredje- og femtevalget. Omvendt gør sig gældende for Viaplay.

Topchef: Superliga-rettigheder giver ”tryghed for langsigtet udvikling” af TV 2

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter