NNIT's frasolgte cloudselskab foretager stort dansk opkøb

It-selskabet Aeven, der er udskilt fra det børsnoterede NNIT, har gjort sit første store opkøb med overtagelsen af cloudspecialisten Sentia med over 200 ansatte.
Henrik Bodskov er adm. direktør i Aeven. | Foto: Stine Bidstrup
Henrik Bodskov er adm. direktør i Aeven. | Foto: Stine Bidstrup
af NIKOLAJ HARDING

Aeven er fire måneder efter selskabets etablering klar med sit første strategiske opkøb og har slået kløerne i cloudspecialisten Sentia.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aeven, der i foråret blev købt ud af NNIT af kapitalfonden Agilitas.

Ifølge Aeven markerer købet af Sentia starten på en planlagt opkøbstrategi. Med Sentia i folden vil Aeven øge kapaciteten til at servicere virksomheder og organisationer ”best-in-class”.

”Sentia har specialiseret sig i cloud-løsninger for mindre og specialiserede virksomheder samt offentlige institutioner og supplerer dermed Aeven på et strategisk vigtigt område. Sentia har gennem årene selv vokset gennem en række fusioner med andre selskaber, så for os er det en oplagt mulighed for at styrke begge forretninger med ét slag,” siger Henrik Bodskov, adm. direktør i Aeven, i pressemeddelelsen.

Sentia blev grundlagt for 23 år siden og fokuserer på cloudbaserede løsninger til mindre virksomheder samt den offentlige sektor i Danmark. 

Virksomheden har hovedsæde i Herlev og beskæftiger godt og vel 200 medarbejdere. I 2022 omsatte Sentia for 416 mio. kr., og Jakob Høholdt, adm. direktør i Sentia, ser frem til at blive en del af Aeven-gruppen.

”Konsolideringen af branchen er gået hurtigt siden 2016, og vi har spillet en ledende rolle i den danske cloud-industri de seneste år. Samspillet med Aeven er det næste skridt, og jeg er spændt på at gå en fremtid med mange muligheder for både kunder og kolleger i møde,” siger Jakob Høholdt i meddelelsen. 

Aeven oplyser ikke, hvad selskabet betaler for Sentia.

Potentiale i kombinationen

Ifølge Aeven vil Sentia fortsætte som en selvstændig forretning under ejerskab af Aeven Group, når købet er færdiggjort, hvilket det forventes at være i første kvartal af 2024.

Aeven-topchef Henrik Bodskov fremhæver i meddelelsen Sentias kompetencer inden for cloud-løsninger, primært public-cloud, som vil komme kunder til gavn, og han ser samtidigt muligheder for synergier mellem de to selskaber. 

”Vi forventer, at vi over tid kan lægge en række services sammen, ligesom vi kan forbedre dag-til-dag driftskompetencer. Opkøbet af Sentia er det første skridt på vores vækstrejse, og jeg er enormt stolt over, at vi, allerede før der er gået et halvt år, kan byde nye kolleger og kompetencer velkomne i Aeven Group,” siger Henrik Bodskov. 

På samme vis ser Jakob Høholdt også, at de to virksomheder komplementerer hinanden. 

”Der er et enormt potentiale i kombinationen af vores to virksomheder, når vi tilføjer kapabilitet omkring multi-cloud og digital experience management – indsigt i og fokus på den digitale oplevelse for kunder – samtidig med at vi får adgang til en bred vifte af værdiskabende services,” siger Jakob Høholdt i meddelelsen. 

Det fremgår, at der vil blive sat en ny bestyrelse i Sentia efter opkøbet, hvor der blandt andet vil sidde medlemmer fra Aeven og kapitalfonden Agilitas, som ejer Aeven. 

Aeven køber Sentia: Infrastruktur tilbage i branchens konsolidering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også