Christian Stadil hæver sit tilbud til Hartmanns små aktionærer

Efter flere ugers strid forhøjer hovedaktionæren Thornico nu sit opkøbsbud til de små aktionærer i den børsnoterede æggebakkeproducent Brdr. Hartmann med 20 pct. (Opdateret)
Christian Stadil kommer nu med et bedre bud til de små aktionærer i Brdr. Hartmann. | Foto: Gregers Tycho
Christian Stadil kommer nu med et bedre bud til de små aktionærer i Brdr. Hartmann. | Foto: Gregers Tycho
Af Marketwire

Opkøbsdramaet mellem mindretalsaktionærerne i Brdr. Hartmann og hovedaktionæren Thornico ser ud til at nærme sig en afslutning.

Selskabet Thornico, der er ejet af med Hummel-rigmanden Christian Stadil, øger sit bud til fra 300 kr. til 360 kr. Det vil sige en forhøjelse på 20 pct. Samtidig har Thornico nu øget sin ejerandel fra 70 til ca. 80 pct. af aktierne og stemmerettighederne i æggebakkeproducenten.

Det meddeler Hartmann torsdag i en børsmeddelelse.

Aftalen er kommet i hus, efter at Thornico har netop købt en aktiepost på cirka 10 pct. af et konsortium bestående af Handelsbanken, VN Capital, Aktia og Abaco Company.

Som en del af aftalen har sælgerkonsortiet indvilget i at stemme for forslaget om en afnotering af aktien.

Både Handelsbanken og VN Capital har tidligere meddelt, at de ville stemme imod en afnotering. Men det efter Thornicos oprindelige bud på 300 kr., som var lavere end børskursen dagen før tilbuddet, og som mange aktionærer fandt utilstrækkeligt.

Det fik en gruppe på 750 utilfredse investorer, der tilsammen repræsenterede mere end 3 pct. af de stemmeberettigede aktier, til at gå sammen mod afnoteringsbuddet fra Thornico.

Hvorvidt aktien skal afnoteres, vil blive besluttet på en ekstraordinær generalforsamling 16. oktober. Det kræver et flertal på 90 pct. af afgivne stemmer og af den repræsenterede aktiekapital.

Hartmann-aktien stiger torsdag formiddag 12 pct. til 354 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også