E-sportsfirma fordobler kursen efter frasalg af League of Legends-franchise for 129 millioner

Det danske e-sportsfirma Astralis Group frasælger to tredjedele af retten til League of Legends-franchise til Karmine Group. Handelen fik aktiekursen til at stige med over 100 pct. (Opdateret)
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Astralis Group har besluttet sig for at sælge to tredjedele af sit League of Legends European Championship franchise for 129 mio. kr. til Karmine Group.

Meldingen, der kom onsdag aften, fik torsdag formiddag aktien til stige til kraftigt. Astralis-aktien steg således 111 pct. torsdag formiddag, efter at selskabet har frasolgt franchiserettighederne.

Frasalget sker ved, at retten League of Legends-franchiset overføres til et 100 pct. ejet datterselskab, AK-Game SAS, med en værdi på 194 mio. kr., hvorefter Astralis sælger 66,67 pct. af aktierne i AK-Game, fremgår det af en børsmeddelelse fra selskabet, der nærmer sig en afnotering fra vækstbørsen First North.

I forbindelse med handelen venter Astralis at bogføre en gevinst før skat på 153 mio. kr. i 2023 og registrere en positiv effekt på pengestrømmen på 112 mio. kr.

Derfor opjusteres indtjeningsforventningerne til et ventet driftsoverskud, EBITDA, på 150-155 mio. kr. mod tidligere minus 1 til plus 4 mio. kr. Omvendt reduceres forventningerne til omsætningen i 2023 til 70-75 mio. kr. fra 82-87 mio. kr.

”Når vi oplever en så væsentlig værdistigning i et aktiv, som tilfældet er her, er vi forpligtede til at vurdere de muligheder, et salg vil give os, kontra værdien af at beholde rettighederne selv. Vi har vurderet, at værdien af tilbuddet er så høj, at det vil skabe betydelige muligheder for selskabet, og derfor sælger vi nu,” siger Astralis’ adm. direktør, Anders Hørsholt, i meddelelsen.

Frasalget vil ske gennem betalinger i trancher i perioden 2023-2025.

Astralis har i aftalen mulighed for af egen drift at aktivere yderligere salg af sine aktier i datterselskabet til Karmine.

Det danske e-sportsfirma nærmer sig afslutningen på sin børstilværelse. Sidste handelsdag for Astralis-aktien på First North-børsen er 25. oktober.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også