Nets sælger Mitid-forretning til fransk it-koncern

Italienske Nexi Group har fundet en køber til det forretningsben under danske Nets, som driver det danske system for elektronisk identitet, Mitid. Prisen kan løbe op i næsten 1 mia. kr. (Opdateret)
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Driften af det danske system for elektronisk identitet, Mitid, er på vej på nye hænder. 

Den italienske betalingskoncern Nexi Group nemlig har meddelt, at forretningsbenet for elektronisk identiet (eID) er blevet solgt til den franske statsejede it-koncern IN Groupe.

Der er tale om et forretningsben under det danske betalingsselskab Nets, som Nexi købte i efteråret 2020, og som står for driften af bl.a. Digitaliseringsstyrelsens Mitid.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nexi Group kan prisen for forretningen for elektronisk identitet løbe op i 127,5 mio. euro. Af dem er 90 mio. euro til direkte betaling, mens de resterende 37,5 mio. euro er afhængig af en earn-out-aftale.

Det betyder, at prisen kan løbe op i ca. 950 mio. kr.

Nexi forventer, at handlen falder endeligt på plads i sommeren 2024. Den afhænger af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Salget af Mitid og resten af forretningen for elektronisk identitet var ventet. Sidste efterår meldte Nexi og Nets ud, at det danske selskab vil fokusere alle sine kræfter på betalingsområdet. Derfor var Nets gået i gang med at afsøge markedet for en potentiel køber.

IN Groupe er ejet af den franske stat og har specialiseret sig inden for digitale identitetsløsninger og cyber- og datasikkerhed.

”IN Groupe har årelang erfaring med at levere komplekse og sikre digitale løsninger til stater, borgere og virksomheder i Europa. De har udvist stor interesse for at videreføre vores e-ID-forretning, og de forstår og accepterer de krav og det ansvar, der gælder for en leverandør af denne type løsninger,” siger Torsten Hagen Jørgensen, chef for issuer and Esecurity services i Nexi, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at Nexi vil ”sikre en fortsat stabil og sikker drift” af de frasolgte løsninger, indtil salget er gennemført.

Selv om Nets nu sælger driften af Mitid, er det fortsat Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der ejer den digitale løsning. Nets vandt udbuddet til at drive, hvad der dengang hed Nemid, i 2019.

Nexi forventer, at forretningen for elektronisk identitet vil generere et driftsoverskud på ca. 11 mio. euro svarende til 82 mio. kr. i indeværende år.

MitID-kontrakt solgt til fransk selskab: Professor og politikere havde foretrukket dansk køber

Nets: MitID-salg rammer ikke danskerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også