Watch Medier

It-selskab får udvidet ejerkreds: Børsnotering af EG kan komme på tale

Det hastigt ekspanderende EG har fået nye investorer ved en investeringsrunde, hvor it-selskabet modtager tæt på 3 mia. kr. Kapitalfonden Francisco Partners er fortsat majoritetsejere. 

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Det danske softwareselskab EG har fået udvidet sin ejerkreds ved en investeringsrunde på 400 mio. euro eller knap 3 mia. kr. 

Det oplyser EG i en pressemeddelelse. 

”En gruppe af ledende internationale investorer” ledet af Sofina og LGT Capital Partners har ved investeringsrunden underskrevet en aftale om at tilslutte sig kapitalfonden Francisco Partners som ejere af EG. 

Francisco Partners, der overtog EG i 2019 fra den danske kapitalfond Axcel, er fortsat majoritetsejer af selskabet, men sælger en minoritetspost for 250 mio. euro, svarende til 1,86 mia. kr., til de nye investorer. 

Siden januar 2020 har EG selv opkøbt 15 virksomheder i Danmark og yderligere 13 i udlandet, og omsætningen rundede i sidste regnskabsår 2 mia. kr. Ifølge Francisco Partners er rejsen med EG langt fra slut. 

”I løbet af vores ejerskab har EG næsten fordoblet sin omsætning og tredoblet sit overskud, men vi er langtfra færdige. Vi realiserer en del af gevinsterne for at illustrere værdien, der er blevet genereret, men vi forbliver som majoritetsejere af EG, og vi ser, at det bedste fortsat ligger foran os,” siger Petri Oksanen, partner og co-head for Europa i Francisco Partners, i meddelelsen. 

Ifølge ham kan en børsnotering komme på tale. 

”Den udvidede investorbase er et stærkt skridt mod en mulig børsnotering af EG, når timingen er rigtig,” siger Petri Oksanen.

Penge til opkøb

De resterende 150 mio. euro, svarende til 1,1 mia. kr., er øremærket til fremtidige opkøb, der skal styrke EG’s vækstrejse, lyder det. 

Klaus Holse, der er bestyrelsesformand i EG, er glad for at have fået nye investorer med ombord.

”Deres investeringer er en anerkendelse af det gode arbejde, som holdet har udført over de sidste fire og et halvt år, samt en anerkendelse af det fortsatte vækstpotentiale i EG. Vi er glade for at rejse pengene til at kunne fortsætte vores stærke track record af opkøb i Norden,” siger Klaus Holse i meddelelsen. 

EG får som led i den udvidede investorkreds et nyt medlem af bestyrelsen i form af Jean-Francois Burguet fra Sofina. 

”Vi er imponerede af EG’s præstationer, når det kommer til at bygge en ledende, nordisk SaaS-leverandør med stærke vækstrater og udvidede overskudsmarginer,” siger det nye bestyrelsesmedlem. 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs