Watch Medier

Ny milliardhandel: Ejendomsudviklere sælger københavnerboliger til finsk kapitalforvalter

Nrep og AG Gruppen sælger over 28.000 kvm lejeboliger i Københavns Sydhavn for mere end 1 mia. kr. ”Det er gennemtænkt og veludviklet projekt,” lyder det fra finsk køber.

Bygningerne med de røde sadeltage på Borgmester Christiansens Gade stod færdige for mindre end et halvt år siden. | Foto: PR

Den finske kapitalforvalter Capman overtager tre nyopførte boligejendomme med i alt 384 lejeboliger i Sydhavnen i København for 1,24 mia. kr.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Bag det 28.400 kvm store byggeri står ejendomsudviklerne Nrep og AG Gruppen, der for mindre end et halvt år siden lagde sidste hånd på Køhlers Have, som de tre separate boligkarréer på Borgmester Christiansens Gade er døbt.

Jacob Chemnitz, investeringsdirektør hos Nrep, fortæller, at man i Capman har ”fundet en god langsigtet ejer af ejendommen”. 

”Vi har haft et godt samarbejde med AG Gruppen, og det er mundet ud i et projekt, der passer ind i området, men som skiller sig positivt ud – både arkitektonisk og med hensyn til bæredygtighed. Det er en attraktiv ejendom, som er blevet taget rigtig godt imod af markedet, og udlejningen er gået forrygende,” siger Jacob Chemnitz i meddelelsen.

Udviklerne bag Køhlers Have kalder projektet for
Udviklerne bag Køhlers Have kalder projektet for "en moderne hyldest til det traditionelle Sydhavnen." | Foto: PR

Bjarke Windeløv Graae, adm. direktør hos AG Gruppen, beretter om ”et stærkt og tillidsfuldt samarbejde.” 

”Vi skal sammen videre til nye projekter og glæder os over, at en professionel aktør som Capman overtager Køhlers Have,” lyder det fra Bjarke Windeløv Graae.

Kigger på de største byer i Norden

Investeringen er foretaget på vegne af Capmans core-ejendomsfond, CMRF, som ifølge Capman-investeringsdirektør Hasse Wulff ”har et langsigtet fokus på at investere i velbeliggende og bæredygtige ejendomme i de største byer i Norden”.

”Køhlers Have er et markant projekt i Sydhavnen, som har alle de kvaliteter, vi leder efter, når vi investerer i boligejendomme i Norden. Det er gennemtænkt og veludviklet projekt med mange kvaliteter i form af nærhed til by og metro, og løsninger i høj kvalitet,” fortæller Hasse Wulff.

Køhlers Have er tegnet af Sweco Architects og består ud over boligerne af to butikslejemål og en parkeringskælder. Byggeriet er præcertificeret til DGNB Guld.

Nrep og AG Gruppen er blevet rådgivet af Accura, Nordanö og PWC, mens Capman har samarbejdet med Bruun & Hjejle, EY og Colliers.

Transaktionen bliver en realitet samme måned, som en anden milliardhandel faldt på plads i hovedstaden; her købte AP Ejendomme Codanhus og Kammeradvokatens domicil af den svenske ejendomsinvestor Corem for omkring 2,5 mia. kr. 

Gældsplaget svensk ejendomsselskab modtager interesse for dansk milliardportefølje

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs