EU's lægemiddelagentur vil undersøge Novo Nordisks storopkøb af fabrikker

Novo Nordisks amerikanske konkurrent Eli Lilly har udtrykt bekymring over Novo Nordisks overtagelse af fabrikker fra en underleverandør. Nu kigger EU’s lægemiddelagentur på konsekvenserne af opkøbet.
Foto: Yves Herman
Foto: Yves Herman

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) vil ifølge nyhedsbureauet Reuters undersøge potentielle risici ved Novo Nordisks overtagelse af produktionsfaciliteter fra underleverandøren Catalent.

EMA’s arbejdsgruppe for lægemiddelmangel vil i samarbejde med medlemslandene indsamle data om de lægemidler, der produceres de pågældende steder, for at vurdere indvirkningen på lægemiddeltilgængeligheden, oplyser myndigheden til Reuters.

Novo Holdings, der er majoritetsejer af Novo Nordisk, oplyste mandag, at investeringsselskabet havde afgivet et bud på kontraktproducenten og de i alt 50 produktionssteder, og i samme åndedræt ville sælge tre af Catalents fyldefabrikker i Italien, USA og Belgien videre til Novo Nordisk. 

Overtagelsen vil blive gennemført så hurtigt som muligt, forventeligt mod slutningen af 2024. 

Eli Lilly har udtrykt bekymring over aftalen, idet nogle af selskabets produkter bliver behandlet på de berørte steder. Lillys finansdirektør, Anaz Ashkenazi, har understreget virksomhedens intention om at holde Catalent fast på kontrakten, mens topchef David Ricks har opfordret konkurrencemyndigheder til at kigge nærmere på handelen.

Novo Nordisk har meddelt, at det vil leve op til forpligtelserne over for de kunder, der i øjeblikket betjenes af Catalents tre fyldefabrikker.

Eli Lilly opfordrer konkurrencemyndigheder til at se på Novo Nordisks milliardopkøb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også