Coops frasalg kan sætte skub i Salling Groups ekspansion

Nedskæringerne i Coop vil kunne sætte fart på Salling Groups butiksekspansion, der ellers har stået stille i Danmark. 
Netto er landets største dagligvarekæde målt på butikker og en del af Salling Group, der også står bag Føtex og Bilka. | Foto: Thomas Borberg // Politiken
Netto er landets største dagligvarekæde målt på butikker og en del af Salling Group, der også står bag Føtex og Bilka. | Foto: Thomas Borberg // Politiken

Krisen i Coop vil give Salling Groups ambitioner om at fylde mere i det danske butikslandskab et kærkomment skub fremad.

Som DetailWatch tidligere torsdag har beskrevet, vil Coop som led i en stor omlægning og spareplan frasælge et antal butikker til Netto-kæden under Salling Group. Det præcise antal vil Coop løfte sløret for senere torsdag, men ifølge TV 2’s oplysninger overtager Salling Group cirka 35 butikker.

Dermed kan Salling Group øge forspringet til konkurrenterne, når det gælder antal butikker efter at have stået stille i 2023.

”Vi har ikke tilført nye butikker i 2023, så omsætningsvæksten er drevet af meromsætning i eksisterende butikker,” sagde Salling Groups adm. direktør, Anders Hagh, til DetailWatch i forbindelse med koncernens årsregnskab i maj. 

Han uddybede, at der ville komme mere skub på ekspansionen i år.

”Vi kommer til at have et af de største nyåbningsprogrammer i Netto i mange år i Danmark i år,” lød det.

Det er ikke mindst på discountmarkedet, at kampen om butikkerne står. Rema 1000 er således i gang med en offensiv efter overtagelsen af Aldi.

Netto-kæden talte i 2023 531 butikker og kan med overtagelsen af butikkerne fra Coop altså nå tættere på de 600. Til sammenligning går Rema 1000 efter at have 430 butikker inden året er omme.

Selv om Netto i dag er landets største kæde, lagde kædedirektør Braw Bakir onsdag ikke skjul på, at han ser plads til flere butikker på det danske landkort.

”Der er plads til flere butikker i vores kæde, mens der forsvinder nogle hos andre. Men vi er kun interesseret i placeringer, hvor vi kan skabe en god forretning – for vores kunder og os selv. Om vi kommer op på 600 eller 650, må tiden vise. Jeg vil ikke sætte præcist tal på. Men når vi åbner nye butikker, kommer kunderne – også selv om de ligger tæt på eksisterende,” sagde Braw Bakir til Finans.

Frasalget af butikker sker samtidig med nedskæringer på Coop Danmarks hovedkontor i Albertslund, der skal bringe lønsomheden tilbage i forretningen, der har lidt trecifrede millionunderskud på driften de seneste to år. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også