Watch Medier

Politik

Efter gaslæk: Endegyldigt slut med russisk gas til vinter

De mystiske gaslæk på Nord Stream 1 og 2 i Østersøen betyder, at energimarkedet nu må indstille sig på, at der ikke vil blive sendt russisk gas til Europa i år. Utænkeligt, at det ikke er et målrettet angreb, siger kilde til tysk avis.

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Dansk Erhverv: For nogle virksomheder er vinterpakke ikke nok

Danske virksomheder er presset hårdt af de høje energipriser. Derfor er den politiske vinterpakke en vigtig håndsrækning, når der nu ikke findes et politisk quick fix på problemet. Men pakken vil ikke være nok til at redde alle, vurderer organisationen Dansk Erhverv.

Regeringen vil igen tillade minkavl efter nytår

Ny vurdering fra Statens Serum Institut giver mulighed for, at det midlertidige forbud mod hold af mink i Danmark udløber ved årskiftet. Det kræver dog en række smitteforbyggende tiltag, lyder det fra Fødevareministeriet.

SAS får børsbøder for knas med strejkeinformation

SAS får også en bøde fra Nasdaq i København efter en teknisk fejl, som betød, at information om sommerens pilotstrejke ramte medierne før markedet. I forvejen har den svenske børs slået til med en bøde.

Folketinget har vedtaget lejeloft for at "skabe tryghed for landets lejere"

Huslejeloftet på 4 pct. er netop vedtaget af Folketinget. Hasteloven, der gælder to år, skal ifølge boligminister Christian Rabjerg Madsen forhindre, at lejerne ”skal gå fra hus og hjem som følge af voldsom inflation”. Brancheorganisationen Ejendomdanmark mener, at loven hverken er rimelig eller effektiv.

Energistyrelsen godkender nyt dansk oliefelt

For første gang siden 2017 meldes et nyt dansk olie- og gasfelt på vej i Nordsøen. Energiselskabet Ineos’ Solsort-projekt kan allerede i slutningen af 2023 levere olie og gas til markedet, oplyser Energistyrelsen.

Lars Rohde: Banker og realkredit er robuste nok

Ét er, at banker og realkreditinstitutter har styrken og muligheden for at holde hånden under Danmarks erhvervsliv, når krisen trykker. Noget andet er, om de har viljen, siger Nationalbankens øverste direktør, Lars Rohde.

Ørsted bakker op om skat på ekstraordinære energiindtægter

Det danske energiselskab Ørsted erklærer sig enig med EU i, at en del af de ekstraordinære overskud ved de høje energipriser skal tilbage til forbrugerne. For Ørsted stammer omkring 90 pct. af selskabets indtægter dog fra fastprisaftaler, der ligger under de nuværende elpriser.

Stilhed før stormen i bankerne: "Vi kommer til at se nogle store tab"

De stigende energipriser begynder at kunne mærkes hos bankernes kunder og vil betyde større nedskrivninger i nogle pengeinstitutter. Men selv om en krise står for døren, har bankerne bedre forudsætninger for at hjælpe både privat- og virksomhedskunder end under finanskrisen.

1 - 25 af 2698

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs