Watch Medier

Politik

TV-producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til tv-streamingtjenester, blev torsdag forkastet af skuespillere og instruktører i Create Denmark. Det er et skridt i den rigtige retning, mener Producentforeningen. Men de individuelle forhandlinger med tjenesterne kan trække ud til efter sommer.

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Overblik: Det ved vi om Minkkommissionens beretning

Ledende embedsmænd fra Statsministeriet, Fødevareministeriet og Justitsministeriet kan drages til ansvar i sagen om aflivning af mink, hvor der ikke var lovhjemmel, vurderer Minkkommissionen i sin beretning.

Rettighedsballade sender kunstnerforbund og manuskriptforfattere i clinch

En dyr aftale om rettighedsbetaling for TV-serier og anden fiktion til streaming har i månedsvis fået produktionen til at stå stille og truer hele branchen. Nu strides aftaleparterne om, hvis skyld det er. En talsmand for kunstnerforbundene i Create Denmark tilbageviser således kritik fra manuskriptforfatterne Adam Price og Søren Sveistrup.

EU-ministre er enige om at stoppe for salg af fossile biler i 2035

EU’s klimaministre er blevet enige om at stoppe salg af nye fossile biler i 2035 og at styrke kvotehandelssystemet for industri og energi. Klimamålene forhøjes også i sektorer som landbrug, transport og bygninger. Lovpakken skal nu forhandles i Europa-Parlamentet.

Dansk kreditor i SAS: "En strejke vil være en katastrofe"

Med Norges villighed til at konvertere lån til aktier er SAS kommet et skridt tættere på vigtigt mål i redningsplanen, selv om der er lang vej endnu. Dansk kreditor har endnu ikke fået noget tilbud fra det kriseramte flyselskab og frygter en ødelæggende strejke.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under Nordsøens overflade

Total Energies har allerede annonceret planer om at udvikle gasfelterne Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord i den danske del af Nordsøen. Efter dem ligger også en række andre danske gasprojekter klar i pipelinen. Analysehuset Rystad forventer gasinvesteringer for flere milliarder kroner frem mod 2030.

1 - 25 af 2457

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs