Watch Medier

Politik

Danske børsselskaber godt rustet til brexit

Selv om Coloplast, Pandora og ISS er særligt udsatte og kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU, vurderer Sydbank i en ny analyse, at de danske børsnoterede selskaber er stærkt positioneret til selv et hårdt brexit.

Akademikerpension sortlister Kina

Brud på menneskerettigheder får Akademikerpension, tidligere MP Pension, til at ekskludere den kinesiske stat. Flere lande er under overvejelse.

Finanstilsynet giver Danske Bank fire påbud efter fejl i gældsinddrivelsen

Danske Bank får kritik og fire påbud fra Finanstilsynet i sagen om mange års fejlagtig gældsinddrivelse hos tusindvis af kunder. Banken skal blandt andet straks stoppe med at opkræve penge, som den ikke har ret til, når der er opdaget fejl. Samtidig stiller Finanstilsynet spørgsmål til andre banker om gældsinddrivelsen til besvarelse i denne uge. (Opdateret)

Nyt hvidvasklæk rammer danske banker: Få overblikket her

I nye lækkede dokumenter med hvidvaskindberetninger tilsendt amerikanske myndigheder er Danske Bank den bank, der optræder oftest i estisk del, skriver flere danske medier. De har i samarbejde med en international gruppe af journalister afsløret et nyt læk af dokumenter, som relaterer sig til hvidvask i internationale banker - herunder flere danske. Få overblikket over lækket her.

ECB letter kapitalkrav til banker

ECB har lettet kapitalkravene til banker på grund af coronakrisen. Fremover vil bankerne under ECB's tilsyn kunne fraregne eksponeringer over for centralbankerne. Det frigiver kapital til Nordea.

Beregning af ny lagerskat bliver ejendomsselskabers egen hovedpine

Når den omdiskuterede lagerskat efter planen indføres over for ejendomsselskaber fra 2023, bliver det selskaberne selv, der skal beregne skatten og afholde udgifterne dertil, siger skatteminister Morten Bødskov (S). Han åbner for fradrag for fremtidige tab,men folketingsmedlem Ole Birk Olesen (LA) er ikke tilfreds.

Aalborg Portland skal som Danmarks største CO2-udleder reducere med 660.000 ton

Cementfabrikken Aalborg Portland forpligter sig til mindst 660.000 ton CO2-reduktion i en samarbejdsaftale med regeringen. Der er brug for virksomheder som Aalborg Portland i grøn omstilling, siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Aftalen møder dog kritik fra organisationen SMV Danmark, der mener Portland-reduktionen er alt for lille. (Opdateret)

Seneste nyt fra alle vores medier