Watch Medier

Dansk Erhverv beder medlemmer forberede sig på et hårdt Brexit

Virksomhederne skal ikke sidde og vente på, at der kommer en politisk løsning om Brexit. Situationen er meget alvorlig og danske virksomheder bør forberede sig, advarer Dansk Erhverv.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

I denne uge er en ny runde af Brexit-forhandlingerne skudt i gang, og dermed er det også snart sidste udkald for en handelsaftale mellem Storbritannien og EU. Ifølge Dansk Erhverv er udsigten til en aftale nu så dyster, at organisationen advarer sine medlemmer:

"Vi håber selvfølgelig, der kommer en aftale. Men lige nu er parterne kravlet op i træerne, så vi har svært ved at se det for os. Vi anbefaler vores medlemmer, at de forbereder sig på et hårdt Brexit," siger Lasse Hamilton Heidemann, international chef i Dansk Erhverv, til tv2.dk.

Alene i 2019 eksporterede Danmark for 102 milliarder kroner til Storbritannien, som er den danske fødevarebranchens fjerdestørste eksportmarked.

"Uanset hvor godt vi forbereder os på sådan en situation, så vil det få konsekvenser," vurderer koncerndirektør for Europa Peter Giørtz-Carlsen fra Arla Foods.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs