Watch Medier

Dansk Erhverv beder medlemmer forberede sig på et hårdt Brexit

Virksomhederne skal ikke sidde og vente på, at der kommer en politisk løsning om Brexit. Situationen er meget alvorlig og danske virksomheder bør forberede sig, advarer Dansk Erhverv.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

I denne uge er en ny runde af Brexit-forhandlingerne skudt i gang, og dermed er det også snart sidste udkald for en handelsaftale mellem Storbritannien og EU. Ifølge Dansk Erhverv er udsigten til en aftale nu så dyster, at organisationen advarer sine medlemmer:

"Vi håber selvfølgelig, der kommer en aftale. Men lige nu er parterne kravlet op i træerne, så vi har svært ved at se det for os. Vi anbefaler vores medlemmer, at de forbereder sig på et hårdt Brexit," siger Lasse Hamilton Heidemann, international chef i Dansk Erhverv, til tv2.dk.

Alene i 2019 eksporterede Danmark for 102 milliarder kroner til Storbritannien, som er den danske fødevarebranchens fjerdestørste eksportmarked.

"Uanset hvor godt vi forbereder os på sådan en situation, så vil det få konsekvenser," vurderer koncerndirektør for Europa Peter Giørtz-Carlsen fra Arla Foods.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs