Watch Medier

Nationalbanken: Virksomheders indlån overstiger deres bankgæld

I sin nye rapport bekræfter Nationalbanken, hvad de fleste bankdirektører har mærket. Udlånet er faldet - mere end i mange andre lande - og samtidig er indlånet øget. Erhvervsvirksomhederne har nu større indeståender end lån i bankerne.

Nationalbankdirektør Lars Rohde fremlægger onsdag rapporten 'Monetære og Finansielle Tendenser'. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Kreditvæksten har været aftagende i Danmark siden marts, hvor det meste af Europa lukkede ned på grund af coronakrisen. Det skriver Nationalbanken i sin nye rapport, Monetære og Finansielle Tendenser, hvor den opgør, hvordan udlån og indlån har bevæget sig over de seneste seks måneder.

"Kreditvæksten til virksomheder og husholdninger er aftaget siden udbruddet af covid-19. Det skyldes bl.a., at det økonomiske tilbageslag i Danmark er mindre end i andre lande, og at danske virksomheder konsoliderede sig op til pandemiens udbrud," står der i rapporten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs