Watch Medier

Danske Minkavlere: Alt for stor ulighed i erstatninger

Det lykkedes ikke Danske Minkavlere at få en kollektiv kompensationsaftale for de avlere, der nu skal have minkbesætningerne aflivet. Regeringens kompensationsordning bliver kritiseret af brancheforeningen. "De smittede får en for lav erstatning, mens de frie får en udmærket erstatning," siger formanden.

Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, er utilfreds for skævvridning i erstatninger til minkavlere. | Foto: PR-foto

Kompensationsordningen til minkavlere, der skal have besætningerne aflivet som følge af corona, bliver kritiseret af brancheforeningen Danske Minkavlere.

"Vi er ikke tilfreds med ordningen. Det er ikke en aftale, der er lavet. Det er staten og regeringen, der fastsætter, hvilken erstatning de enkelte avlere skal have," siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, i P1 Morgen.

Fødevareministeriet oplyste onsdag aften, at minkfarme med smitte vil blive kompenseret for 20 pct. af deres driftstab, mens minkfarme uden smitte vil blive fuldt kompenseret.

Det er den fordelingsnøgle, som Danske Minkavlere er utilfreds med.

"Der er en meget stor skævvridning. De smittede får en for lav erstatning, mens de frie får en udmærket erstatning. Der er en alt for stor ulighed, og det er vi meget ked af," siger Tage Pedersen til P1.

Ifølge Fødevareministeriet skal der aflives mindst 150 minkbesætninger som led i indsatsen for at inddæmme coronasmitten.

Det bliver Fødevarestyrelsen, der står for aflivningerne sammen med Beredskabsstyrelsen.

Over 200 mand vil blive involveret i aflivningerne, oplyser ministeriet.

Læs mere Her:

Utilfreds minkavler vil ikke lukke aflivningshold ind

Corona-aflivning af mink kan begynde: Aftale på plads

Minkavlere og myndighed forhandler fortsat om kompensation

Midtjysk minkejer efter coronasmitte: Som et lyn fra en klar himmel 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs