Watch Medier

Arne-aftale kan give dobbelt slag til banker med meget højtlønnede direktører

Det er ikke blot særskatten, landets største banker kan ærgre sig over. Jyske Bank, Danske Bank og Nykredit vil også blive ramt af, at en årsløn på over 7 mio. kr. ikke mere kan trækkes fra i skatteregnskabet. Det samme kan ske for Nordea, der dog ikke oplyser lønninger for direktører ansat i Danmark.

Mette Frederiksen (S), til venstre, og hendes parti sørgede med et bredt forlig for, at det nu bliver bryggerimedarbejderen Arnes, til højre, tur til at gå tidligere på pension. Samtidigt er det også blevet finanssektorens tur til at betale. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske finanssektor vil fremover få lov til at medfinansiere bryggeriarbejderen Arne og hans kollegers tidligere pension gennem en særskat på finanssektoren.

Men for de største selskaber med de mest velbetalte direktører er der udsigt til et dobbelt nederlag. Virksomheder kan nemlig heller ikke trække vederlag for over 7 mio. kr. pr. medarbejder fra i skatten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs