Watch Medier

Banker screener storkunders bæredygtighed

Nordiske banker som Nordea, Danske Bank og SEB screener deres storkunder med det formål at indgå i en dialog om, hvordan virksomhederne kan arbejde mere bæredygtigt.

Samu Slotte er chef for bæredygtig finansiering i Danske Banks storkunde-område. | Foto: Danske Bank presse

Tre af Nordens største banker, SEB, Danske Bank og Nordea vil gerne i dialog med deres storkunder om, hvordan en bæredygtig virksomhed ser ud i fremtiden, skriver Børsen.

Derfor screener de tre banker deres storkunder.

"Vi bruger vurderingen til at se, hvor robuste kunderne er, og så giver det en ny dimension til rådgivningen og samtalerne med kunderne," fortæller Samu Slotte, chef for bæredygtig finansiering i Danske Banks division for storkunder, Corporates & Institutions, til Børsen.

Kommende EU-regulering, hvor finansvirksomheder skal kunne påvise, hvor klimavenlige deres udlån og investeringer er, har været med til at skubbe bankerne i gang med arbejdet.

Nykredit er klar med klimalån til bolig og biler

 

Mere fra Watch Medier

Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har Danica Ejendomme valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs