Watch Medier

Banker screener storkunders bæredygtighed

Nordiske banker som Nordea, Danske Bank og SEB screener deres storkunder med det formål at indgå i en dialog om, hvordan virksomhederne kan arbejde mere bæredygtigt.

Samu Slotte er chef for bæredygtig finansiering i Danske Banks storkunde-område. | Foto: Danske Bank presse

Tre af Nordens største banker, SEB, Danske Bank og Nordea vil gerne i dialog med deres storkunder om, hvordan en bæredygtig virksomhed ser ud i fremtiden, skriver Børsen.

Derfor screener de tre banker deres storkunder.

"Vi bruger vurderingen til at se, hvor robuste kunderne er, og så giver det en ny dimension til rådgivningen og samtalerne med kunderne," fortæller Samu Slotte, chef for bæredygtig finansiering i Danske Banks division for storkunder, Corporates & Institutions, til Børsen.

Kommende EU-regulering, hvor finansvirksomheder skal kunne påvise, hvor klimavenlige deres udlån og investeringer er, har været med til at skubbe bankerne i gang med arbejdet.

Nykredit er klar med klimalån til bolig og biler

 

Mere fra Watch Medier

Netcompany skal udvikle EU's digitale identitets-wallet

Det danske it-selskab Netcompany er blevet tildelt kontrakten på at udvikle European Digital Identity Wallet i samarbejde med selskabet Scytáles. Projektet er del af en EU-plan om at skabe en europæisk digital identitetsramme, der er tilgængelig for alle EU-borgere og virksomheder.

Danske Swedbank-kunder må på jagt efter ny bank

Swedbank vil lukke sin danske afdeling, og det betyder, at bankens danske kunder skal ud og finde sig en anden bank. Et nyt partnerskab med Sydbank omfatter nemlig ikke Swedbanks danske kunder. Den svenske banks ansatte i Danmark bliver afskediget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs