Minkavlerformands farm ramt af corona

En af minkavlerformand Tage Pedersens egne minkfarme i Herning Kommune har fået konstateret coronavirus. 175 minkfarme nu er smittet med coronavirus.
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Sole Gruppen, der er ejet af formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen, har fået konstateret coronavirus på en bedrift i Herning Kommune.

Der er tale om et udbrud på farmen Thyra Mink af 1996 med 35.000 tæver i Sdr. Felding.

Men aflivningen af mink var i forvejen i gang på stedet, da farmen ligger inden for 7,8 kilometer af en anden sygdomsramt besætning, fortæller Tage Pedersen til Herning Folkeblad.

"Vi har været i gang i halvanden uge. Det tager os cirka 14 dage, at aflive hele besætningen," forklarer han til avisen og tilføjer, at han agter at sætte dyr ind på bedriften igen, når det er muligt.

Torsdag kunne Fødevarestyrelsen meddele, at 175 minkfarme nu er smittet med coronavirus. Det samlede antal for smittede minkfarme eller bedrifter under mistanke er på 200.

Fødevareminister Mogens Jensen har igen slået fast trods massiv kritik fra oppositionen og pelsindustrien, at alle mink skal aflives i områder, hvor der har været coronaudbrud på farmene.

Over 100 erfarne udlændinge skal sætte tempo på minkaflivning

200 minkfarme smittet med corona eller under mistanke

Regeringen står fast: Aflivningen af millioner af mink fortsætter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også