Watch Medier

TV 2: Alle danske mink skal aflives

Alle danske mink skal aflives grundet risikoen for mutation af coronavirus. Det erfarer TV 2 forud for et pressemøde i Statsministeriet kl. 16. (Opdateres)

Foto: Marius Renner

Regeringen har bestemt, at alle mink skal aflives.

Det erfarer TV 2 forud for et pressemøde om covid-19-smitte i mink indkaldt i Statsministeriet kl. 16.

Årsagen til beslutningen er, at der er sket en mutation af coronavirusset blandt danske mink, som kan bringe effekten af fremtidige coronavacciner i fare.

Der er ifølge Fødevarestyrelsen 1139 minkfarme i Danmark. Indtil videre har 207 været smittet med coronavirus. 67 besætninger er foreløbig blevet aflivet.

(Opdateres)

Medie: SSI vurderer fare for fremtidige coronavacciner grundet smitte blandt mink 

Mere fra Watch Medier

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs