Watch Medier

Danske Minkavlere: En sort dag for os alle og for Danmark

Regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark bliver imødt med chok hos brancheforeningen Danske Minkavlere.

Foto: PR-foto

Alle mink i Danmark skal aflives, fordi coronavirus er muteret blandt mink og har spredt sig til mennesker.

Beslutningen bliver begrædt af brancheforeningen Danske Minkavlere.

Det oplyser man i en pressemeddelelse.

"Vi skal selvfølgelig ikke være årsag til en ny pandemi. Vi kender ikke det faglige grundlag for denne vurdering og risiko - det har vi ikke fået indsigt i - men regeringens beslutning er en katastrofe for erhvervet og Danmark. Det er en de facto varig nedlukning og afvikling af pelsdyrerhvervet, og vi må umiddelbart se det som en ekspropriation af alle de berørte bedrifter og virksomheder. Det er alle disse menneskers livsværk, deres hverdag, deres arbejde, ja hele deres fundament, som fjernes. Det er en sort dag for os alle og for Danmark," siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, i meddelelsen.

Ifølge foreningen skal over 14 millioner dyr aflives på omkring 1.000 minkfarme.

"Det her berører ikke kun minkavlerne, men hele samfund, hvor mink udgør en stor del af økonomien. Det her er også ødelæggende for de samfund og for de følgevirksomheder, der leverer produkter eller serviceydelser til minkavlerne," siger Tage Pedersen.

Minkbranchen inklusive følgevirksomhederne beskæftiger direkte omkring 6.000 mennesker. Derudover er der en række afledte effekter.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs