Watch Medier

Biden er ifølge prognoser snublende tæt på at vinde

Joe Biden står torsdag morgen til at have sikret sig 264 af de nødvendige 270 valgmænd for at blive vinder af præsidentvalget, melder nyhedsbureauet AP.

Joe Biden er tættest på sejren. | Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, er ifølge foreløbige resultater og prognoser fra nyhedsbureauet AP særdeles tæt på at kunne kalde sig USA's næste præsident.

Ifølge AP står Biden torsdag morgen dansk tid til at have sikret sig tilsammen 264 valgmænd.

For at blive præsident skal en kandidat vinde 270 valgmænd. Donald Trump står ifølge AP's prognoser til 214 valgmænd.

Der er dog stadig en vis usikkerhed forbundet med Bidens 11 valgmænd i Arizona, da det torsdag morgen kun er AP og Fox News, der har udråbt Biden som vinder her. Flere tv-stationer holder igen med at erklære, hvem der løber med valgmændene i staten.

Holder AP's prognoser, så mangler Joe Biden bare at vinde en eller to af de resterende stater for at vinde valget.

En af de potentielle stater er Nevada, der har netop de seks valgmænd, Biden mangler. Her mangler en fjerdedel af stemmerne ifølge AP's oplysninger at blive talt op. De stemmer, der natten til torsdag dansk tid er talt op, giver Biden en snæver føring på under ét procentpoint.

I alt adskiller bare 8000 stemmer Biden og Trump i delstaten.

Ifølge CNN forventer Nevada at offentliggøre flere resultater torsdag aften dansk tid.

Derudover mangler Georgia, der har 16 valgmænd.

Her mangler der at blive talt flere stemmer i storbyen Atlanta. Torsdag morgen dansk tid fører Trump med cirka 31.000 stemmer eller lidt over et procentpoint over Biden.

Atlanta betragtes som stærkt territorium for Biden, selv om det er uvist, om det er stærkt nok til at lukke hullet op til Trump.

Dansk erhvervsliv har blikket stift rettet mod USA 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs