Watch Medier

Astrazeneca venter coronavaccine-resultater inden nytår

Astrazeneca står klar til at ansøge om hastegodkendelse "i så mange lande som muligt på samme tid", hvis forsøgene med en vaccine mod coronavirus kaster positive resultater af sig.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Britiske Astrazeneca venter at have forsøgsresultater klar fra sin coronavirus-vaccinekandidat inden årets udgang. Udmeldingen giver fornyet håb i kampen mod den hurtigt opblomstrende pandemi.

Det skriver Financial Times.

Astrazenecas topchef, Pascal Soriot, udtalte torsdag, at selskabet står klar til at ansøge om hastegodkendelse "i så mange lande som muligt på samme tid", hvis forsøgene kaster positive resultater af sig.

"Det vil være op til myndighederne at afgøre, om vaccinen skal godkendes, og hvor hurtigt det skal ske," siger Pascal Soriot til Financial Times.

Medicinalselskabets udmelding er kærkommen i en tid, hvor pandemiens andenbølge for alvor har taget fat i Europa og USA.

Ifølge Kate Bingham, der er chef for Storbritanniens indsatsgruppe mod corona, har Astrazeneca imidlertid ikke levet op til sin leveringsaftale på 30 mio. doser af coronavaccine til de britiske myndigheder.

En række topskikkelser i selskabet har forsvaret sig med, at doserne vil blive leveret, så snart det giver mening. De holdes i øjeblikket nedfrosset for at forlænge levetiden, og når vaccinen godkendes, vil man igangsætte leverancerne, lyder det ifølge Financial Times.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs