Watch Medier

Førstehjælp til dansk økonomi med tre nye pakker

En eksportpakke, en omstillingspakke og et stort håndværkerfradrag skal ruste dansk økonomi, der kan blive ramt af ny nedtur under anden coronabølge. Finansminister Nicolai Wammen har mandag offentliggjort de tre pakker forud for finanslovsforhandlingerne.

Nicolai Wammen på pressemøde om nye stimulanser til økonomien. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Anden bølge af coronavirus har ramt Danmark, og regeringen venter også en anden bølge af alvorlige økonomiske konsekvenser. Det vil regeringen imødegå med en større økonomisk indsprøjtning.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har mandag på et pressemøde fortalt om tre initiativer fra regeringen:

Eksportpakke

Dansk eksport har indtil videre klaret sig godt igennem krisen. Men opblusningen af pandemien skaber usikkerhed om dansk eksport. Derfor foreslår regeringen en stor eksportpakke på yderligere 500 millioner kroner årligt fra 2021-2023.

Regeringen ønsker at udvide adgangen til finansiering for trængte virksomheder og styrke Udenrigsministeriets muligheder for at hjælpe danske virksomheder med at sparke døre ind på nye markeder.

Omstillingspakke

Der afsættes to milliarder kroner til vækst i form af to milliarder kroner i 2021 og 2022 til de områder, der er hårdest ramt af krisen.

Det handler blandt andet om omstilling af virksomheder samt omskoling og opkvalificering af lønmodtagerne.

Håndværkerfradrag

Regeringen vil udvide håndværkerfradraget, også kaldet boligjobordningen. Der er tale om tæt på en tredobling i forhold til i dag, så det bliver muligt at få et større fradrag for serviceydelser end i dag.

Formålet er at støtte serviceerhvervet og fremme private grønne investeringer. Loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kroner og loftet for håndværksydelser hæves til 25.000 kroner.

Samlet kan man i dag fradrage op til 19.200 kroner. Det skønnes at koste 340 millioner kroner alene i 2021.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs