Watch Medier

Dansk Industri opfordrer Folketinget til hastelov om mink

Der må ikke tage måneder, inden mink i Danmark er slået ned, siger Dansk Industri, der opfordrer til hastelov.

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen vil undgå at minkballaden trækker ud. | Foto: Dansk Industri/Presse

Dansk Industri, Danmarks største erhvervsinteresseorganisation, opfordrer Folketinget til samlet og hurtigt at vedtage en hastelov, så mink i hele Danmark kan blive slået ned.

"Vi vil opfordre til, at et politisk flertal står sammen om at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vedtager loven i fællesskab," skriver adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen besluttede i sidste uge, at alle mink i Danmark skal slås ned. Det gjorde regeringen, efter at en mutation af covid-19 i mink har spredt sig til mennesker. Mutationer af virussen kan mindske effekten af kommende vacciner.

Statens Serum Institut har sagt, at man støtter beslutningen om at slå alle mink ned.

Blå blok afviser hastelov

Der er dog ikke hjemmel i lovgivningen til at slå raske mink ned uden for Nordjylland, og regeringen vil derfor gennemføre en hastelov. Men det har en samlet blå blok sagt nej til, og Ritzau erfarer, at regeringen mandag eftermiddag har opgivet hasteloven.

"Der er meget på spil for Danmark og danske virksomheder, da omverdenens øjne er rettet mod os. Derfor er det vigtigt, at vi klart og tydeligt signalerer, at smittespredningen er under kontrol, og vi ikke sænker hastigheden. Men det bør selvfølgelig ske i sammenhæng med, at man sikrer ordentlig og rimelig erstatning – og en vej videre – til alle de virksomheder og familier, som bliver ramt," opfordrer Lars Sandahl Sørensen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs