Watch Medier

Sparekasse overtrådte loven i forsøg på at beskytte ældre kunder mod svindel

Frøs Sparekasse fjernede muligheden for, at kunder over 70 år kunne overføre penge via netbanken, men det er en overtrædelse af betalingsloven, mener Forbrugerombudsmanden.

Foto: Thomas Borberg

For at skærme sine kunder mod svindel valgte Frøs Sparekasse i april at deaktivere muligheden for, at kunder over 70 år kunne overføre penge gennem netbanken. Men det er en overtrædelse af betalingsloven, skriver Forbrugerombudsmanden i en meddelelse.

”Et pengeinstitut må gerne spærre en konto eller lukke for overførselsmulighederne hos en kunde, hvis der er tegn på konkret misbrug, hos kunden. Men det er diskriminerende at lukke for alle over 70 år, fordi pengeinstituttet vurderer, at gruppen potentielt er mere udsat for svindel end andre kunder," siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i meddelelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs