Watch Medier

SF: Fødevareministeriets departementschef bør stoppe

Fødevareministeriets departmentschef, Henrik Studsgaard, bør gå af. Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter at have læst Fødevareministerens redegørelse i minksagen.

Pia Olsen Dyhr har læst fødevareministerens redegørelse for minksagen. | Foto: Jens Dresling

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er ikke den eneste, der bør træde tilbage efter minkskandalen.

Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, bør også gå af. Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter at have læst fødevareministerens redegørelse.

"Efter at have læst redegørelsen har jeg ikke tillid til Henrik Studsgaard. Men det er ikke mig, der er minister," siger hun med henvisning til, at Folketingets partier ikke har indflydelse på, hvem der er ansat som departementschef.

Redegørelsen er endnu ikke offentliggjort, men ifølge SF's formand peger den "meget tydeligt på Fødevareministeriet". Derfor har Pia Olsen Dyhr ikke længere tillid til Henrik Studsgaard.

"Nej, det har jeg ikke. Det synes jeg, at redegørelsen taler sit eget sprog om. Der går adskillige dage, fra han får informationen, til han handler," siger hun.

SF-formanden henviser dermed formentlig til, at Henrik Studsgaard tidligt i forløbet er blevet gjort opmærksom på, at der ikke var lovgrundlag for beslutningen om at aflive alle mink. Alligevel er minkaflivningen fortsat.

"Jeg har samarbejdet med Henrik Studsgaard masser af gange. Jeg har selv haft ham som departementschef, da jeg var minister. Så jeg har det sådan set fint med Henrik Studsgaard."

"Jeg tror ikke, at han skal fortsætte som departementschef. Men det er ikke partierne på Christiansborg, der skal bestemme, hvem der er embedsmænd i centraladministrationen. Det er ministrenes afgørelse. Derfor håber jeg også, at de drager samme konklusion," siger Pia Olsen Dyhr.

Læs mere her:

Fødevareminister Mogens Jensen trækker sig 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs