Watch Medier

Mærsk vil indgå flere aftaler om at fragte vigtig coronavaccine

Shippingkoncernen Mærsk har indgået den første aftale om transport af coronavaccine. Flere ventes at følge. Koncernen sidder på en fjerdedel af verdenskapaciteten, når det gælder de særlige kølecontainere, der kan opbevare vaccine ned til minus 70 grader.

Søren skou fortæller om dialog med Pfizer og andre medicinalselskaber. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Den danske shippinggigant står til at spille en yderst central rolle i fragten af flere af de kommende coronavacciner. Mærsk har allerede indgået et samarbejde med den amerikanske virksomhed Covaxx, og regner med at få flere transportaftaler i hus.

Det skriver Berlingske Business.

Mærsk er på vej til at indgå flere aftaler med det, der lige nu bliver kaldt verdens vigtigste vaccine.

"Vi er i dialog med Pfizer og andre. Vi vil gøre, hvad vi kan for at få de her vacciner distribueret så hurtigt som overhovedet muligt. Det vil være godt for verden, men dermed også for os," siger Søren Skou, som er topchef i Mærsk, til avisen.

Som det ser ud nu, bliver Mærsk dog nødt til at vente med de mange oversøiske rejser, da en stor mængde af de første vacciner vil blive produceret på fabrikker i Europa.

Den anden store vaccine-pakke, som ifølge avisen kaldes anden generation, skal fragtes ud til alle dele af verden, og her vil Mærsk for alvor komme ind i billedet.

Mærsk står klar til at fragte mere end en milliard Covaxx-vacciner, som ventes at blive distribueret i stor skala i løbet af 2021.

"Vi vil byde ind med al vores ekspertise, og vi kan blandt andet også stå for at styre hele sådan en proces, hvor en vaccine skal distribueres," siger Søren Skou.

Vaccinerne skal transporteres helt ned til under minus 70 grader, og Mærsk har 360.000 af den særlige type kølecontainere, eller hvad der svarer til 25 pct. af verdens samlede antal, skriver Berlingske Business.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs