Watch Medier

Vækstfonden politianmelder ledelsen i konkursramt leasingfirma

Statens venturefond, Vækstfonden, tager et sjældent middel i brug og politianmelder ledelsen i Scanleasing. Fonden mener, ledelsen i det konkursramte billeasingfirma bevidst har fortiet oplysninger i forbindelse med et lån.

Foto: Emil Agerskov

Den statslige finansieringsfond Vækstfonden har indgivet en politianmeldelse mod ledelsen i Scanleasing Danmark A/S. Det oplyser Vækstfonden i en pressemeddelelse fredag.

Scanleasing Danmark A/S blev i oktober taget under konkursbehandling af Skifteretten i Kolding.

"Vækstfonden har i forbindelse med sagen valgt at politianmelde ledelsen i selskabet. Det sker, da Vækstfonden mistænker selskabet for i strid med lov om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag:"

"Det er meget sjældent, at vi er nødsaget til at skride til politianmeldelse, men i denne sag, er det vores opfattelse, at det har været nødvendigt," siger kommunikations- og pressechef i Vækstfonden Charlie Stjerneklar.

Da Scanleasing Danmark er under konkursbehandling, vil Vækstfonden på nuværende tidspunkt af respekt for den igangværende konkursbehandling ikke udtale sig yderligere om sagen, hedder det i pressemeddelelsen.

Vækstfonden vil afvente kuratorernes redegørelser om forløbet af bobehandlingen og henviser til kuratorerne Advokat John Sommer Schmidt, Gorrissen Federspiel og advokat Christian Jul Madsen, Kromann Reumert.​

Vækstfonden er stor kreditor i konkursboet

Vækstfonden er blandt de kreditorer, der har flest penge til gode i konkursboet efter Scanleasing Danmark. Det fremgår af retsbogen, som erhvervsmediet Finans fik aktindsigt i for nylig.

Vækstfonden er hovedkreditor sammen med Ringkøbing Landbobank.

Det samlede krav mod konkursboet efter Scanleasing udgør 256 mio. kr.

Ringkjøbing Landbobank har tidligere meddelt, at den var bankforbindelse for Scanleasing, der især har slået sig på at udbyde dyre og eksklusive biler via flexleasing.

Læs mere her:

Vækstfonden har tocifret millionbeløb i klemme i Scanleasing-konkursen 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs