Watch Medier

Roche-topchef: Danmark kan blive vinder i databaseret sundhedsvæsen

Danske registre og patientjournaler kan give en afgørende fordel i fremtidens sundhedsvæsen, og det kan give investeringer til danske virksomheder, mener topchefen for medicinalgiganten Roche, Bill Anderson.

Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072

Danmark kan blive pioner inden for at udnytte sundhedsdata til at forbedre patientbehandlingen.

Det siger Bill Anderson, der er adm. direktør for det store schweiziske medicinalselskab Roche, til dagbladet Børsen.

"De lande, som finder formlen til det først, vil få flere investeringer. Det er jeg ikke i tvivl om, og Danmark har muligheden for at træffe de beslutninger og få det til at ske," siger han.

Roche købte i 2014 danske Santaris Pharma for mere end én mia. kr., og Bill Anderson vil gerne investere mere i Danmark. Men en forudsætning er, at medicinalindustrien får bedre adgang til patienterfaringer fra eksisterende behandlingsmetoder for bedre at kunne målrette fremtidige behandlinger, skriver Børsen.

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs