Watch Medier

Roche-topchef: Danmark kan blive vinder i databaseret sundhedsvæsen

Danske registre og patientjournaler kan give en afgørende fordel i fremtidens sundhedsvæsen, og det kan give investeringer til danske virksomheder, mener topchefen for medicinalgiganten Roche, Bill Anderson.

Foto: Denis Balibouse/REUTERS / X90072

Danmark kan blive pioner inden for at udnytte sundhedsdata til at forbedre patientbehandlingen.

Det siger Bill Anderson, der er adm. direktør for det store schweiziske medicinalselskab Roche, til dagbladet Børsen.

"De lande, som finder formlen til det først, vil få flere investeringer. Det er jeg ikke i tvivl om, og Danmark har muligheden for at træffe de beslutninger og få det til at ske," siger han.

Roche købte i 2014 danske Santaris Pharma for mere end én mia. kr., og Bill Anderson vil gerne investere mere i Danmark. Men en forudsætning er, at medicinalindustrien får bedre adgang til patienterfaringer fra eksisterende behandlingsmetoder for bedre at kunne målrette fremtidige behandlinger, skriver Børsen.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs