Watch Medier

Aalborg Portland langer ud efter grøn skattereform

Udspillet vil ikke gavne den grønne omstilling, der er i gang hos Aalborg Portland, fortæller direktøren. Den ekstra energiafgift rammer også den grønnere naturgas, som virksomheden er på vej over på.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Regeringen kunne i går løfte sløret for sit udspil til en grøn skattereform, der dog ikke har høstet mange roser. Heller ikke cementproducenten Aalborg Portland er videre begejstrede.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge den adm. direktør, Michael Lundgaard Thomsen, vil udspillet, hvor der bliver indført energiafgifter og investeringsfradrag, nemlig ikke sætte turbo på den grønne omstilling hos producenten, i stedet vil det blot være en ekstra udgift på 76 mio. kr. for producenten, der før var fritaget for afgifter.

"Vi har et ønske om at konvertere fra kul til blandt andet naturgas, der udleder 40 procent mindre CO2 end kul. Naturgas kan være en trædesten til at komme over på biogas. Det, der sker nu, er, at der ikke er noget incitament til at vælge et mere grønt brændsel. Uanset om vi vælger kul eller naturgas, bliver de begge belagt med den samme afgift," siger Michael Lundgaard Thomsen til avisen.

Skattereform angribes for manglende svar

Regeringen udelader CO2-afgift i skattereform 

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs