Watch Medier

EU har indgået vaccineaftale med Moderna

EU har indgået sin sjette kontrakt om levering af coronavacciner. Denne gang er aftalen med det amerikanske selskab Moderna, som skal levere 160 millioner doser til EU.

Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU har indgået en aftale med medicinalselskabet Moderna om levering af 160 mio. doser af selskabets vaccine mod covid-19.

Det siger Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen, tirsdag.

Det er den sjette vaccinekontrakt, som EU har indgået, og formanden kunne videre oplyse, at der arbejdes på en yderligere kontrakt.

Moderna offentliggjorde mandag sidste uge foreløbige data fra sidste fase af selskabets vaccinestudie.

De viste, at Modernas vaccine har en effektivitet på 95 pct. Vaccinen har yderligere den fordel, at den er nemmere at opbevare end eksempelvis vaccinen fra Pfizer, da den kan holde sig op til 6 måneder ved en temperatur på minus 20 grader.

Til sammenligning skal Pfizers vaccine opbevares ved ekstremt lave temperaturer på omkring minus 70 grader, hvilket skaber en række udfordringer, da det besværliggør transporten. Pfizer har dog senere meldt ud, at selskabet arbejder på en løsning, så vaccinen kan klare opbevaring ved højere temperaturer.

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs