Watch Medier

EU har indgået vaccineaftale med Moderna

EU har indgået sin sjette kontrakt om levering af coronavacciner. Denne gang er aftalen med det amerikanske selskab Moderna, som skal levere 160 millioner doser til EU.

Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU har indgået en aftale med medicinalselskabet Moderna om levering af 160 mio. doser af selskabets vaccine mod covid-19.

Det siger Ursula von der Leyen, formand for EU-Kommissionen, tirsdag.

Det er den sjette vaccinekontrakt, som EU har indgået, og formanden kunne videre oplyse, at der arbejdes på en yderligere kontrakt.

Moderna offentliggjorde mandag sidste uge foreløbige data fra sidste fase af selskabets vaccinestudie.

De viste, at Modernas vaccine har en effektivitet på 95 pct. Vaccinen har yderligere den fordel, at den er nemmere at opbevare end eksempelvis vaccinen fra Pfizer, da den kan holde sig op til 6 måneder ved en temperatur på minus 20 grader.

Til sammenligning skal Pfizers vaccine opbevares ved ekstremt lave temperaturer på omkring minus 70 grader, hvilket skaber en række udfordringer, da det besværliggør transporten. Pfizer har dog senere meldt ud, at selskabet arbejder på en løsning, så vaccinen kan klare opbevaring ved højere temperaturer.

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs