Watch Medier

ECB indikerer ophævelse af forbud mod bankudbytter

Den europæiske centralbank, ECB, signalerer, at banken snart dropper det gældende forbud mod, at banker udbetaler udbytte under coronakrisen.

ECB er på vej til at lempe forbuddet med bankudbytter. | Foto: Ralph Orlowski/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvis de europæiske banker kan overbevise tilsynsmyndighederne om, at deres balancer er stærke nok til at overleve coronakrisen, vil ECB muligvis ophæve forbuddet mod udbyttebetaling. Det betyder, at bankerne muligvis kan begynde at udbetale udbytter igen fra næste år.

Det skriver Financial Times med henvisning til et anonymt direktionsmedlem i ECB.

I marts bad ECB bankerne i eurozonen om at stoppe deres udbyttebetalinger og aktietilbagekøb for at holde på kapitalen under coronakrisen.

I september skrev Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder, at de europæiske myndigheder var begyndt at bevæge sig tættere på en ophævelse af forbuddet.

Ifølge Financial Times vil ECB dog annoncere en officiel beslutning om en eventuel ophævelse af forbuddet, før centralbanken offentliggør sin nye økonomiske prognose den 10. december.

Mere fra Watch Medier

Re-Match relancerer børsambition

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs