Watch Medier

Delebilselskaber opfordrer politikere til at skære ned på bilparken

Landets største delebilstjenester opfordrer de danske politikere til at reducere antallet af biler på vejene frem for at se enøjet på antallet af elbiler. Synspunktet bakkes op af Dansk Erhverv og fremtidsforsker.

Delebiler fra Green Mobility. | Foto: Mads Frost/JPA

Delebilsselskaberne Green Mobility og Share Now undrer sig over, at det kun er antallet af elbiler, der bliver diskuteret på Christiansborg, og ikke også, hvordan bilparken kan blive mindre. De to selskaber får opbakning af Dansk Erhverv og fremtidsforskeren Claus Kjeldsen.

Det skriver Berlingske Business.

"Uanset om der så kommer én million elbiler i 2030, løser det simpelthen ikke problemet. Selvfølgelig skal de biler, der er på gaden i 2030 være så fossilfrie som muligt. Men det er langt mere effektivt at reducere mængden," siger Morten Jakobsen, der er dansk direktør for Share Now.

I en mail til avisen skriver finansministeren, Nicolai Wammen, at forhandlingerne på transportområdet har det formål at gøre vejtransporten mere grøn og her spiller elbiler en central rolle.

Circle K rydder Danmark for PTX-brændsel

Fælles front i EU mod handel med udledning fra benzinslugere 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs