Watch Medier

Restauranter: Ni ud af ti julefrokoster er aflyst

Restaurationsbranchen forventer en omsætning på blot ti procent af det normale i en coronaramt julemåned. Branchens normale julefrokostomsætning udgør ca. 2,5 mia. kr.

Julefrokosterne er i stor stil aflyst. | Foto: PR/Meyers

Normalt er december højsæson på landets hoteller, restauranter og konferencecentre, som plejer at bugne af julefrokostgæster. Men det ser coronakrisen i år ud til at spænde ben for.

Ni ud af ti julefrokoster i år er nemlig blevet aflyst. Sådan lyder vurderingen i en medlemsundersøgelse fra Horesta, der er brancheorganisationen for hoteller og restauranter.

Det skriver Horesta i en pressemeddelelse.

Normalt ligger julefrokostomsætningen i hotel- og restaurationserhvervet på cirka 2,5 milliarder kroner. I år ser det helt anderledes ud.

"Vores medlemmer vurderer, at omsætningen i år kun bliver på cirka ti procent af det normale," siger Jonas Kjær, der er cheføkonom hos Horesta, i meddelelsen.

De meget få julefrokoster kan få meget store konsekvenser for restaurationsbranchen, der i forvejen er hårdt ramt efter mange måneder med coronavirus, vurderer han.

"For nogle virksomheder er det den aktivitet, som giver størst omsætning," siger Jonas Kjær.

"Samtidig er omsætningen i december med til at hjælpe mange virksomheder igennem januar og februar, der er de måneder, hvor færrest går ud og spiser," tilføjer han.

Restauranterhvervet har kørt i lavt gear i mange måneder, og opsparingen hos mange er ved at være væk. Flere og flere frygter at måtte lukke permanent på grund af den lave efterspørgsel.

I det lys har Horesta for at hjælpe branchen sendt en anbefaling til danske arbejdsgivere om at give deres medarbejdere et gavekort til besøg på restauranter i julegave. Og flere større arbejdspladser har fulgt opfordringen, oplyser Horesta i pressemeddelelsen.

Eksempelvis har Dagrofa Foodservice og Dagrofa Logistics besluttet at give i alt 1000 medarbejdere gavekort på 500 kroner, der kan benyttes på cirka 30 forskellige restauranter.

Jonas Kjær anbefaler andre virksomheder at følge trop og forsikrer om, at restauranterne er klar til at tage imod gæster under sikre forhold.

"Der er ingen tvivl om, at selvfølgelig er der en risiko ved at gå ud. Men vi er vant til at passe godt på gæsterne og sørge for at minimere smitterisikoen," siger han.

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs