Watch Medier

Næste coronavaccine meldt klar til ansøgning om godkendelse

Det amerikanske medicinalselskab Moderna søger mandag om en betinget godkendelse af sin coronavaccine i Europa og USA. I forvejen har Pfizer/Biontech søgt godkendelse.

Næste medicinalselskab søger vaccine godkendt.

Coronavaccinen fra medicinalselskabet Moderna har en effektivitet på 94,1 procent. Det viser de fulde resultater af fase 3-studier.

Moderna vil mandag søge om betinget godkendelse af vaccinen i Europa og en nødgodkendelse i USA.

Studierne viser, at der ikke er alvorlige bekymringer omkring sikkerheden ved vaccinen, meddeler selskabet mandag.

"Vi mener, at vi har en vaccine, der er meget effektiv. Nu har vi data, der beviser det," siger Tal Zaks, der er underdirektør i Moderna.

Han fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at han blev helt overvældet af sine følelser, da han i weekenden fik at vide, at de endelige resultater viser 94,1 procent effektivitet.

"Det var første gang, at jeg tillod mig selv at græde," siger han i telefonen.

"Med et sådant niveau af effektivitet kan man regne på, hvad det betyder for den pandemi, der raser omkring os, og det er helt overvældende," lyder det fra Zaks.

Effektiviteten på godt 94 procent er på linje med de foreløbige resultater i fase tre, der blev fremlagt tidligere på måneden. De viste 94,5 procent effektivitet.

30.000 testpersoner har deltaget i Modernas studier.

Moderna melder samtidig om en succesrate på 100 procent, når det handler om at forebygge alvorlige tilfælde af covid-19.

Med den ansøgning om nødgodkendelse, der ventes at blive sendt til den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) mandag, er det sandsynligt, at Modernas vaccine bliver den anden, der ventes at blive godkendt i USA i år.

Næste skridt er, at et FDA-udvalg mødes den 17. december. Her vil udvalget vurdere sikkerheden og effektiviteten. Det meddeler Moderna i en pressemeddelelse.

Moderna har også til hensigt at søge om en betinget godkendelse eller nødgodkendelse hos Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hedder det videre.

Medicinalselskabet Pfizer, der er gået sammen med tyske Biontech om at udvikle en coronavaccine, er en uge længere fremme i forløbet end Moderna.


Pfizer har allerede sendt en ansøgning til FDA og til det europæiske lægemiddelagentur (EMA).

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs